x

Rammstein-sångaren inte gripen – men varnad av rysk polis

Rammstein-sångaren inte gripen – men varnad av rysk polis

Igår rapporterade metalsidan The Pit att Rammsteins sångare Till Lindemann hade gripits av rysk polis, vilket GAFFA uppmärksammade. Men enligt de två stora tyska medierna DW (Deutsche Welle) och Bild är detta felaktiga uppgifter. Han ska dock ha kontaktats av polisen på sitt hotell i staden Tver natten mellan fredag ​​och lördag och varnades för att inte följa landets covid-19-restriktioner i samband med hans planerade framträdande på festivalen Maklarin For Homeland. Festivalen skulle ägt rum söndag 29 augusti, men avbröts strax före öppnandet av de ryska myndigheterna, officiellt på grund av covid-19-restriktioner, skriver festivalens arrangör Maxim Larin på det ryska sociala mediet VK.

Enligt DW menar dock Maxim Larin att den verkliga anledningen till att festivalen ställs in är att Larin är engagerad i det ryska, nationalistiska oppositionspartiet Rodina (fosterland) och därmed i opposition till regeringspartiet Enade Ryssland. Det är parlamentsval i Ryssland nästa månad.

The Pit menade också att Lindemanns manager Anar Reiband ska ha gripits, vilket även det är felaktigt. Enligt DW och den ryska nyhetsbyrån Interfax riskerar Reiband dock en rättegång, eftersom ryska myndigheter anser att han har brutit mot landets inträdesregler, eftersom han enligt myndigheterna har arrangerat konserter i Ryssland, samtidigt som han låtsades vara turist när han sökte visum.

LÄS OCKSÅ: Ny festival i Sverige – "utan sunksnubbigheter"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA