x

Spotify lanserar ny funktion – matcha musiksmaken med dina vänner

Spotify lanserar ny funktion – matcha musiksmaken med dina vänner

Spotify har nu lanserat den tidigare beta-funktionen Blend till alla användare globalt. Funktionen blandar din och din väns musiksmak i en kurerad spellista och låter er dela resultatet i era sociala medier. Det sociala verktyget låter vänner världen över se hur väl deras musiksmak matchar. 

– Varje gång jag gör en Blend med någon skapas det ett fantastiskt ögonblick när vi upptäcker vilka artister och låtar vi båda gillar, och vi får ett band till varandra över hur vi upptäckte den artisten eller när vi såg dem på konsert, säger Arjun Narayen, Product Manager på Spotify, enligt Spotifys hemsida.

För att få åtkomst till funktionen så väljer du Skapa Blend i Skapat För Dig i Spotify på mobilen. Du bjuder sedan in en vän du vill skapa din Blend med. När din vän har accepterat din inbjudan skapar Spotify ett omslag och en kurerad spellista för er två, fylld med låtar baserade på era kombinerade musiksmaker och lyssningsvanor. För premiumanvändare finns även möjligheten att se vilken låt som adderats utifrån vems musiksmak.

– Det är ett bra sätt att få kontakt med dina vänner och lära dig mer om dem, och gör också långa bilresor med vänner mycket roligare, säger Jen Lamere, Senior Engineer på Spotify.

Du har nu alltså möjligheten att skapa eller fördjupa vänskap genom din musiksmak.

– Det roliga med musik är att den kan ta dig till en tid och plats, och du kan återuppleva de delade stunderna och erfarenheterna med någon annan genom en låt. Blend är ett enkelt sätt att visa någon att du tänker på dem. Det erbjuder en möjlighet att lära känna nya vänner eller återförenas med gamla. Jag tycker att det är särskilt häftigt för långdistansvänskap eftersom spellistan enkelt kan sammanföra er, men också hjälpa dig att hålla dig uppdaterad eftersom den automatiskt uppdateras och du kan se vad dina vänner lyssnar på för närvarande, säger Rosie Maharjan, Associate Designer på Spotify.

LÄS OCKSÅ: Så många vill ha covidpass på konserter och andra live-evenemang


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA