x

Kanye Wests skiva får lägsta betyg – enbart baserat på kontroversiella gästartister

Kanye Wests skiva får lägsta betyg – enbart baserat på kontroversiella gästartister

Hiphopstjärnan Kanye Wests efterlängtade och upprepade gånger uppskjutna album Donda har landat på streamingtjänsterna. Albumet, uppkallat efter Wests avlidna mamma, innehåller 27 låtar och varar i en timme och 48 minuter, och innehåller kontroversiella gästartister som övergreppsanklagade skräckrockaren Marilyn Manson och nyligen homofobuttalande rapparen DaBaby.

Detta har fått tidningen The Independents recensent Roisin O'Connor att avfärda albumet oavsett musiken. Med noll stjärnor i betyg för sitt inkluderande av de två gästartisterna anser hon att det är ett tecken på samhällets apatiska inställning till kvinnor som har genomlidit våldtäkter.

Jail Pt 2 är låten där de båda gästartisterna förekommer och de har tidigare dykt upp på Kanye Wests lyssningsfest på Soldier Field Stadium i hans hemstad Chicago, där de stod tillsammans på verandan av replikan av Kanyes barndomshus. I refrängen sjunger Manson med i rader som "guess who's going to jail tonight?" vilket kan antas syfta på de flertalet övergreppsanklagelser som kvinnor har gjort mot honom på sistone mot hans nekande. 

DaBaby har fått massiv kritik efter homofoba kommentarer från scenen på Rolling Loud Miami-festivalen och han blev sedermera också avbokad från flera kommande festivaler. Nu rappar han "I said one thing they ain't like, threw me out like they ain't care for me, threw me out like I'm garbage, huh? And that food that y'all took off my table, you know that feed my daughters, huh?".

Om detta är Kanyes sätt att kommentera cancel-kulturen är ännu okänt.

Roisin O'Connor skriver att Kanye West har gått för långt när han samarbetar med en man som minst 15 kvinnor har anklagat för våldtäkt, grooming, tortyr och både fysiska som psykiska övergrepp. Att det är ett hån mot kvinnorna som varit modiga nog att stiga fram och berätta vad de har varit med om. Hon anser att det nu är omöjligt att skilja verk från person och att det inte spelar någon roll hur bra beats, gospelkörer eller kyrkorglar som är med på skivan. Därför ger hon skivan noll stjärnor i betyg baserat på val av gästartister istället för baserat på musiken.

LÄS OCKSÅ: Tom Morellos vädjan: “Flickorna löper extrem risk”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA