x

Fem nya artister till Popaganda

Fem nya artister till Popaganda

Idag presenterar Popaganda fem nya artister till årets festival och det handlar om Tove Styrke, Nicole Sabouné, Daniela Rathana, Jána och Mona Masrour.

2018 släpptes Tove Styrkes senaste album, Sway, och samma år genomförde hon en spelning på Popagandas stora scen på Eriksdalsbadet. Förra året deltog hon i Så Mycket Bättre, med bland annat en tolkning av Lili & Susies låt Bara Du & Jag. Nu är hon tillbaka med nytt material.Nicole Sabouné släppte fullängdsdebuten Must Exist 2014. Efter en tids musikalisk återhållsamhet återkom Nicole 2019 med EP:n Come My Love och nu med singeln Memories. Nytt album väntar senare i höst och du kan läsa en längre intervju med henne i vårt senaste septembernummer.Med flertalet Grammisnomineringar i bagaget inledde Daniela Rathana sommaren med att släppa singeln Havanna. Danielas debutalbum Rathana Club släpps den 24 september och det utlovas sex, humor, charm och futuristiska produktioner.Mona Masrour bjuder in till en musikalisk värld med texter som flyter fram i ett modernt R&B-landskap. Debutsingeln Med Tiden visade vägen mot den plats hon befinner sig på idag. I april 2020 släppte Jána som independent artist debutsingeln Wild Roses och mindre än ett år senare blev hon nominerad till sin första Grammis i kategorin årets R&B/Soul, var en av kandidaterna i GAFFA-Priset och intervjuades av samma tidning. Nu är hon tillbaka med sin andra EP Works som hon återigen producerat i samarbete med bland annat Erik Bodin från det Popaganda-rutinerade bandet Little DragonSedan tidigare är även Silvana Imam, Shout Out Louds, Solen, HannesEsther, Todd Terje, Junior Brielle, Gina Dirawi, Linn Koch-Emmery och Alba August bekräftade till festivalen.

Popaganda går av stapeln 8 och 9 oktober på Fållan i Slakthusområdet i Stockholm. I år blir det blir en mindre och mer intim festival. Mycket har hunnit förändras efter den egenvalda pausen 2019 som sedan följdes upp av att de tvingades till en paus ännu ett år 2020 på grund av pandemin. 

Mer info och biljetter finner du här.

LÄS OCKSÅ: Soft Cell-sångare gör tre solospelningar i Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA