x

Nick Caves högra hand ger ut bok

Nick Caves högra hand ger ut bok

I mer än 25 år har Waren Ellis varit medlem i Nick Cave & The Bad Seeds – under de senaste åren som Caves viktigaste samarbetspartner. De två har komponerat och spelat in ett antal soundtracks och senast albumet Carnage krediteras till Nick Cave & Warren Ellis. I oktober debuterar den 56-årige rockveteranen som författare när förlaget Faber & Faber ger ut boken Nina Simone's Gum.

Titeln hänvisar till ett tuggummi som Ellis tog vara på 1999, när sångerskan Nina Simone höll en konsert i London och lämnade sitt tuggummi kvar på scenen. Den mer än 20-åriga tuggummibiten har också setts i en glasmonster på den stora Nick Cave-utställningen Stranger Than Kindness i Köpenhamn.

Enligt ett uttalande från Ellis är boken "en berättelse om den mening som vi fäster vid saker och erfarenheter och hur de ingjuts i spiritualitet. Det är en hyllning av den konstnärliga processen, vänskap, förståelse och kärlek".

Ellis blev fullvärdig medlem i Nick Cave & The Bad Seeds kring genombrottsalbumet Murder Ballads 1996. Cave och Ellis har också medverkat på flera album med Marianne Faithfull, och senast spelade Ellis och Faithfull in spoken word-albumet She Walks In Beauty, som släpptes våren 2021.LÄS OCKSÅ: MUSIKÅRET 2020: En pandemi lamslog världens befolkning som tröstade sig i nostalgi


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA