x

ABBA har släppt två nya låtar och återvänder till scenen som hologram – lyssna här

ABBA har släppt två nya låtar och återvänder till scenen som hologram – lyssna här

Den legendariska popgruppen ABBA är tillbaka. Idag sändes en livestream på deras YouTube-kanal där de tillkännagav ett nytt album och nya livespelningar i formen av hologram, där de själva har spelat in rörelserna.

Den nya resan tar sin början med ett nytt album, Voyage, som innehåller tio nya låtar som släpps 5 november. De två första singlarna är I Still Have Faith In You och Don't Shut Me DownHologramkonserterna som går under namnet ABBA Voyage och som bandet ursprungligen tillkännagav planerna för flera år sedan blir nu verklighet efter nästan 40 års frånvaro från livescenen.

– En konsert som kombinerar det gamla och det nya, det unga och det inte så unga. En konsert som har fått oss alla fyra att samlas igen, säger dem i ett gemensamt uttalande på hemsidan.

ABBAs hologram, eller Abbatars som de också kallas, kommer att ackompanjeras av ett 10-manna-liveband i en specialbyggd arena på Queen Elizabeth Olympic Park i London. Konserterna börjar 27 maj 2022 och man kan registrera sig via hemsidan för en möjlighet att få tidigare tillgång till biljetterna. I övrigt släpps biljetterna den 7 september.Sedan bildandet 1972 har den flerfaldigt prisbelönta gruppen – bestående av Agnetha Fältskog, Björn UlvaeusBenny Andersson och Anni-Frid Lyngstad – tidigare släppt åtta studioalbum och ett antal samlingsalbum och boxar. De har sålt cirka 150 miljoner skivor genom åren. ABBA upplöstes 1983 och förutom en enda låt på en privat fest 2016 har de inte uppträtt tillsammans sedan dess. Men nästa år kommer det alltså att bli ändring på detta i form av Abbatarer.

LÄS OCKSÅ: Artificiell intelligens genererar indiepoptexter på svenska


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA