x

Carola ryter till: “Nu får det vara nog!”

Carola ryter till: “Nu får det vara nog!”

Många är de som har reagerat på hur Sverige öppnas upp igen angående coronarestriktioner och många menar att kulturdelen nedprioriteras. Popstjärnan Carola har de senaste dagarna skapat mycket engagemang för sina Instagram-statusar där hon bland annat tar upp det faktum att Bokmässan kan ta in 2 000 personer i år.

– Har väntat på att lägga upp det här i en vecka nu för det kokar på insidan av mig när jag hör den oerhört tydliga orättvisan och inkonsekvens från regeringen ang ANTAL PUBLIK / FOLKMASSA man får vara på olika platser (gallerior, tåg & buss, flyg, nöjesparker och nu mässarrangörer – där det alltså INTE ingår ett publiktak ...) och hur de resonerar kring det! Man blir mörkrädd, skriver hon bland annat och fortsätter:

– Att gå in på teater, konserter med platsbiljett under väldigt mycket större ordnade förhållanden än på en bokmässa där folk får gå upp till omkring 2 000 pers inomhus – medan vi får vara 300 personer inomhus!!! Stillasittande också, på samma stol, där vi lämnar plats med tomma stolar för att ta hänsyn till FHM-regler. Varför denna inkonsekvens och inkompetens? 

Hon skriver vidare att hon känner sig förvirrad och provocerad över hur kultur- och nöjesbranschen behandlas. 

– Man fattar inte hur de tänker. VI BEHÖVER EN FÖRKLARING! Vi om några vet ju hur man tar hand om produktioner och publikinsläpp med konstens alla regler. Det har vi lärt oss sedan länge! Och nu degraderar och underminerar ni förtroendet för oss inom teater- & konsertscenernas kunnande. 

Hon tar upp ett exempel med Min Lada i Steninge. Vad som sägs vara Nordeuropas största lada och som i vanliga fall har tillstånd för 1 000 personer, men som nu bara får öppna upp för 300 personer. Detta samtidigt som Bokmässan öppnar för 2 000 gående och menar att ansvaret vilar på dem som besöker. Klippet som Carola laddat upp till texten är också en del av en nyhetssändning där SVT pratar med ansvariga kring Bokmässan. 

– Som om vi inte kan ta ansvar. Det är fullständigt uppåt väggarna och diskriminering. Här står man igen med musiker, tekniker, produktionsansvariga (inkl mig själv mfl) och julen börjar närma sig och vi vet inte hur vi ska planera för att få ihop allt. Mina traditionsenliga julkonserter är verkligen inte den enda produktion i vårt avlånga land som står och försöker jonglera med allt vi har för att klara oss! Den här orättvisan håller inte. Vi måste få till en förändring i regeringen. Kanske bör [man] byta namn på ladan till Steninge Mässhall eller katedral, avslutar hon.

Efter detta inlägg har Carola bjudits in av P1 för ett samtal med Sveriges socialminister Lena Hallengren om restriktionerna.

– Jag ser fram emot ett konstruktivt, vänligt och informativt samtal som tar oss VIDARE!, skriver hon i ett senare inlägg.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Carola Häggkvist (@carolaofficiell)

LÄS OCKSÅ: ABBA har släppt två nya låtar och återvänder till scenen som hologram – lyssna här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA