x

Hyllningskonsert till Marie Fredriksson – temaår som syftar till att stärka kvinnor i musikbranschen

Hyllningskonsert till Marie Fredriksson – temaår som syftar till att stärka kvinnor i musikbranschen

Idag inviger Malmö Live Konserthus temaåret 100 Kvinnor, 100 År som har syftet att stärka och hylla kvinnor i musikbranschen.

Bland annat görs en hyllningskonsert till Marie Fredriksson som var en av Sveriges främsta sångerskor och låtskrivare som avled 2019. Hennes karriär var både stor och bred. Hon skrev, producerade, sjöng och rörde sig mellan skapandet av stora hits till att i sina texter söka sig in i det sköra och svåra. Genom popbandet Roxette blev hon en världsartist, bland annat genom världshitten It Must Have Been Love, som är med på soundtracket till filmen Pretty Woman.

Med en konsert i två delar, tillsammans med Malmö Symfoniorkester och tre solister, hyllas hon 9, 10 och 11 mars 2022. Konserten blir en resa genom Marie Fredrikssons konstnärskap. Malmö Live Konserthus producerar och Christoffer Nobin är dirigent, arrangör och upphovsman till idéen. Hans relation till Marie Fredrikssons konstnärskap har följt honom genom livet.

– Hennes sånger och texter har kunnat beskriva det som jag själv inte har kunnat beskriva, och hennes röst har väckt en extas och beundran som få andra kan mäta sig med. Denna världsartist, samtidigt mystisk rockstjärna och jordnära Skånetös, har nått hjärtan över hela världen med sin unika sångröst och sitt genuina uttryck, säger Christoffer Nobin i ett pressmeddelande.

Solister meddelas inom kort och biljettsläpp sker i höst. 

Temaåret 100 Kvinnor, 100 År bjuder på fler konserter med bland andra Ana Diaz, Imenella, Molly Hammar, Jelassi, Frida Hyvönen, Sarah Klang och Miss Li.

För mer info, besök hemsidan.

LÄS OCKSÅ: Askan från ett Tiësto-fan sköts ut från konfettikanon under festivalspelning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA