x

OS-guldmedaljören Usain Bolt släpper debutskiva

OS-guldmedaljören Usain Bolt släpper debutskiva

Med åtta OS-guld i ryggen och med världsrekord på bland annat 100 och 200 meter så släpper nu jamaicanska Usain Bolt sitt debutalbum Country Yutes

Country Yutes utgör Bolts världsbild av influenser där han förenar dancehall och reggae med sin bästa vän Nugent NJ Walker

– Om du har följt min karriär genom åren, då har du sett att jag alltid dansar och lyssnar på musik. Det är ingen hemlighet för världen att jag älskar musik. Musik har bara alltid varit en del av mitt DNA, säger Usain Bolt i ett pressmeddelande. Usain och NJ berättar musikaliskt om många upplevelser från uppväxten i Sherwood Content i Trelawny Parish till livet i Kingston genom att leverera ett genreomfattande projekt från dancehall som sätter basen främst till melodiös reggae till ny hip hop/trap. På skivan vill de skapa musik som kan nå alla samhällsskikt. 

Usain har också släppt tre dancehall-mixtapes med titlarna Olympe Rose Riddim, Immortal Riddim och Clockwork Riddim. Tidigare i år samarbetade han med dancehall-artisten Cham för att släppa låten Lockdown på den sistnämnda mixtapen. Den är kritisk mot vad han anser är dubbelmoraliska restriktioner under pandemin, där turismen öppnades upp för att rädda hotellbranschen medan artister och kultur- och nöjesbranschen fick fortsätta lida.

Nu sätter Usain en ny prägel på sin karriär när han tar sig in på en ny bana som sträcker sig bortom sport och in i musikens värld.

LÄS OCKSÅ: Bob Hund gör musikal: "Att inte vara rädd för ett totalt fiasko eller magplask är en god egenskap"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA