x

Sabaton-medlemmar åker på skattesmäll – måste betala miljonbelopp

Sabaton-medlemmar åker på skattesmäll – måste betala miljonbelopp

Vi kunde nyligen berätta om att headbangande och krigsspel med pansarvagnar blev synonymt med varandra när det svenska metalbandet Sabaton samarbetade med World Of Tanks. Där möttes stål mot stål men nu är det sångaren Joakim Brodén och basisten Pär Sundström mot Skatteverket.

Sabaton turnerade 2016-2018 i USA där Skatteverket anser att de båda bandmedlemmarna inte har redovisat sina inkomster på ett korrekt sätt. De måste nu betala miljonbelopp i skattetillägg enligt Aftonbladet.

Det är ännu okänt om Joakim och Pär kommer att överklaga beslutet, då de anser att de har följt det avtal för dubbelbeskattning som finns mellan de båda länderna Sverige och USA. Även experter ska ha anlitats för att undvika fel. Men trots detta så anser Skatteverket att bokföringen är bristfällig och utdelar därmed ett återbetalningskrav som drabbar Brodén hårdast. Han måste betala tillbaka över två miljoner kronor.

Nedan kan du se musikvideon till Steel Commanders där Sabaton samarbetar med World Of Tanks:LÄS OCKSÅ: Stål möter stål när Sabaton blir en del av populärt TV-spel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA