x

The National jobbar på nytt album – "Det blir nog mer traditionellt"

The National jobbar på nytt album – "Det blir nog mer traditionellt"

I GAFFAs oktobernummer hittar du en lång intervju med The National-gitarristen och mångsysslaren Aaron Dessner. I den pratar han bland annat om samarbetet med Taylor Swift och projektet som han har tillsammans med Justin Vernon från Bon Iver: Big Red Machine. Men vi kommer även in på The Nationals framtid, som ser ljus ut.

Det har gått 20 år sedan The National släppte sitt självbetitlade debutalbum nu avslöjar Aaron Dessner för GAFFA att gruppen börjat jobba på det nionde studioalbumet.

Vi har alla saknat varandra och vi börjar känna att det finns nya idéer, och att vi börjat känna det där suget igen.

The National har experimenterat en del på sina två senaste album, men nästa skiva ser ut att bli en återgång till det traditionella.

Jag tror att det kommer att bli mer avskalat och minimalistiskt. Vi har experimenterat mer och mer, med andra röster och sådant. Nu går vi nog tillbaka till att bara vara vi fem. I och med pandemin har vi inte gjort en spelning på två år, så vi ska bara se om vi kan hitta tillbaka till kemin i bandet och börja där.

Beskedet kommer dock med en brasklapp:

Vi kan ju hitta någon konstig grej imorgon och så blir det det mest experimentella vi gjort. Men i mitt huvud kommer det nog bli mer traditionellt.

Skaffa en GAFFA-prenumeration här (endast 40 kronor per nummer)

LÄS OCKSÅ: Deltagartaket tas bort – "Vi kommer kunna ha fulla salonger och läktare"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA