x

Justin Bieber slår imponerande rekord

Justin Bieber slår imponerande rekord

Även om det är mer än tio år sedan Justin Bieber albumdebuterade, så har den idag 27-åriga kanadensiska popstjärnans popularitet inte minskat. Nu har Bieber slagit nytt rekord som Spotifys mest streamade artist med 83,3 miljoner lyssnare förra månaden. Därmed överträffar Bieber sin kollega Ariana Grande, som hade det tidigare rekordet på 82 miljoner strömmar på en månad, skriver NME.

Direkt nedanför Bieber på listan över mest spelade artister finns The Weeknd med 74,5 miljoner lyssnare respektive Ed Sheeran, vars låtar har streamats 72,4 miljoner gånger förra månaden.

Det imponerande rekordet tillkännagavs bara en vecka efter att Bieber utannonserade en tredagars festival i Las Vegas med sig själv som huvudnamn. De billigaste biljetterna till evenemanget Justin Bieber & Friends, som äger rum 7-10 oktober, kostar cirka 9500 kronor. Men då får du också både en öppningsfest på nattklubben XS, en strandfest på Encore Beach Club och konserter med Bieber själv samt David Guetta, TroiBoi, Eddie Benjamin med flera. Boendet i tre nätter är även inkluderat.

Justin Bieber var senast albumaktuell i mars 2021 när han släppte Justice. Några veckor senare följde en EP med ytterligare sex nya låtar med titeln Freedom. Med skivan Justice och singeln Peaches gick Bieber, som den första manliga artisten någonsin, direkt till nummer ett på både den amerikanska album- och singellistan. LÄS OCKSÅ: Grimes blir domare i en annorlunda sångtävling med avatarer


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA