x

Pavement på comebackturné – gör spelning i Sverige

Pavement på comebackturné – gör spelning i Sverige

Den amerikanska indierockgruppen Pavement kommer till Cirkus i Stockholm 31 oktober 2022 som en del av deras uppskjutna comeback-turné. 

Pavement bildades i Kalifornien redan 1989, där de så småningom byggde upp en fanskara som följde deras utveckling. Med tiden etablerade gruppen sig inom indie- och lo-fi-genren, och albumet Crooked Rain, Crooked Rain från 1994 har av flera kritiker utnämnts som ett av de bästa indierockalbumen genom tiderna.Gruppen släppte fem studioalbum och flera EP-skivor innan de upplöstes tio år senare, 1999, på grund av oenigheter under inspelningarna av deras femte studioalbum, Terror Twilight, och friktionen på den efterföljande turnén. Efter detta började sångaren och låtskrivaren Stephen Malkmus en solokarriär.Under 2010 gjorde bandet en återföreningsturné, för att sedan ännu en gång ta en paus där bandmedlemmarna arbetade med andra projekt.

Pavement meddelade sin andra comeback i juni 2019, där det var planerat att återföreningen skulle markera gruppens 30-årsjubileum. Kalifornienbandet skulle ha spelat på Primavera Sound-festivalen i Barcelona 2020, men konserten, tillsammans med festivalen, blev uppskjuten till 2021. Det var dock inte möjligt att hålla festivalen året efter heller, och därför kommer 2022 nu att bli året där Pavement äntligen kan göra sin comeback på livefronten.

Det sker i form av en utökad comebackturné, där gruppen tar sig till Cirkus i Stockholm 31 oktober 2022.

Biljettförsäljningen startar fredag 10 september kl 10:00 via Ticketmaster.

LÄS OCKSÅ: KLASSIKERN: Det sista stora äventyret R.E.M. tog oss med på


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA