x

Lana Del Rey släpper ny musikvideo – fler detaljer om det uppskjutna albumet

Lana Del Rey släpper ny musikvideo – fler detaljer om det uppskjutna albumet

Lana Del Reys åttonde studioalbum, Blue Banisters, släpps den 22 oktober, enligt Pitchfork. Albumet kommer att innehålla 15 låtar och spårlistan kan ses längst ner i artikeln.

Den amerikanska artisten tillkännagav albumet redan i slutet av april i år, där hon nämnde att det skulle släppas på amerikanska självständighetsdagen den 4 juli. Men albumet sköts upp och nu blir det 22 oktober istället.

Sångerskan har redan släppt tre singlar i maj i form av balladerna Blue Banisters, Wildflower Wildfire och den något mer upptempoaktiga Text Book. De tre låtarna finns med på det nya albumet, och nu kan du också se och lyssna på den nya singeln Arcadia med dess tillhörande musikvideo.

Den nya singeln är skriven och producerad av Del Rey i samarbete med Drew Erickson, och videon är regisserad av Del Rey själv.

Den amerikanska singer-songwritern, känd för sin stiliserade och vemodiga musik och starkt vintageinspirerade look, släppte sitt första studioalbum Lana Del Ray - även kallat Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant - 2010. Men hon slog verkligen igenom först med singeln Videogames från 2011, som senare fanns på Del Reys andra album, Born to Die, som släpptes 2012.

Musikerns senaste album, Chemtrails Over The Country Club, släpptes den 19 mars och fick fyra stjärnor av GAFFAs recensent. Mellan utgivningen av den hyllade Norman Fucking Rockwell från 2019 och Chemtrails Over The Country Club släppte sångerskan också sin första diktsamling, Violet Bent Backwards Over The Grass, tillsammans med en medföljande ljudbok. När den skulle översättas till svenska så följde det kritik över val av översättare som vi tidigare har berättat om här.

Blue Banisters spårlista:

01 Textbook
02 Blue Banisters
03 Arcadia
04 Interlude - The Trio
05 Black Bathing Suit
06 If You Lie Down With Me
07 Beautiful
08 Violets For Roses
09 Dealer
10 Thunder
11 Wildflower Wildfire
12 Nectar Of The Gods
13 Living Legend
14 Cherry Blossom
15 Sweet Carolina

LÄS OCKSÅ: Eddie Vedder släpper singel från kommande soloalbum – lyssna här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA