x

Britney Spears pappa har lämnat in ansökan om att avsluta förmyndarskapet

Britney Spears pappa har lämnat in ansökan om att avsluta förmyndarskapet

Efter 13 år som förmyndare åt sin dotter Britney Spears har Jamie Spears nu lämnat in en ansökan om att få förmyndarskapet upphört från hans sida, skriver Pitchfork. Detta sker efter att han den 12 augusti meddelade att han skulle avgå som hennes förmyndare baserat på den offentliga striden med sin dotter om förmyndarskapet.

Pitchfork har fått följande förklaring från Jamie Spears advokat Vivian Thoreen om ansökan och vilken betydelse den kommer att få för Britney Spears:

"Ms. Spears har sagt till domstolen att hon vill ha tillbaka kontrollen över sitt liv utan skyddsnätet av ett förmyndarskap. Hon vill kunna fatta beslut om sin egen sjukvård och bestämma när, var och hur ofta hon ska gå i terapi. Hon vill kontrollera pengarna hon har tjänat från sin karriär och spendera dem utan uppsikt eller utan tillsyn. Hon kommer att kunna gifta sig och få ett barn om hon vill. Kort sagt, hon vill leva sitt liv som hon väljer, utan begränsningar från en förmyndare eller en domstol."

Jamie Spears advokat, Vivian Thoreen, uppger också för hans räkning att han alltid har önskat det bästa för sin dotter och nu vill tillgodose hennes önskan:

"Som Mr. Spears har sagt om och om igen vill han det bästa för sin dotter. Om Ms. Spears vill avsluta förmyndarskapet och hon tror att hon kan hantera sitt eget liv, tycker Mr. Spears att hon borde få den chansen."

Britney Spears har varit under förmyndarskap av sin far sedan 2008 efter en allmän kollaps året innan. Förmyndarskapet har fått stor uppmärksamhet i media de senaste åren, delvis på grund av den så kallade #FreeBritney-rörelsen. Rörelsen anser att förmyndarskapet, som starkt begränsar stjärnans möjligheter till utveckling, bryter mot de grundläggande mänskliga rättigheterna och att Spears, trots förmyndarskapet, har kunnat spela in musik och turnera, varför hon måste antas kunna ta hand om sig själv.

Ansökan har ingen omedelbar effekt, så Britney Spears är fortfarande under förmyndarskap. Britney Spears advokat har begärt att det ska upphöra den 29 september.

LÄS OCKSÅ: Lana Del Rey släpper ny musikvideo – fler detaljer om det uppskjutna albumet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA