x

Per Gessle tolkar Metallica i Roxettes namn

Per Gessle tolkar Metallica i Roxettes namn

Idag släpps den efterlängtade samlingsskivan där artister gör covers på Metallicas självbetitlade men i folkmun kallade The Black Album. Skivans 12 låtar tolkas i 53 versioner, och den som står ut mest när man läser låtlistan är PG Roxette, vilket står för Per Gessle Roxette. Anledningen till samlingsalbumet är att det nyligen var 30 år sedan The Black Album släpptes, 12 augusti.

Vår svenska superstjärna ger sig på en mörk tolkning av Nothing Else Matters tillsammans med musiker som har samarbetat med Roxette under en lång tid. Eftersom Marie Fredriksson tragiskt nog dog av sviterna av sin hjärntumör 2019 så sjunger Helena Josefsson och Dea Norberg som har turnerat med bandet tidigare. Bland de andra tolkarna finns så olika artister som Miley CyrusSt. Vincent och Depeche Mode-sångaren Dave Gahan.

Metallicas självbetitlade femte album är en av de mest kommersiellt framgångsrika skivorna någonsin och har sålt mer än 16 miljoner exemplar bara i USA. Skivan innehåller singlarna Enter SandmanThe UnforgivenNothing Else MattersWherever I May Roam och Sad But True.

Nedan ser du en länk till recensionen av hela samlingsalbumet av covers som släpptes idag.

LÄS OCKSÅ: Obestridlig klassiker fyller år och passerar 53 filter


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA