x

Skämt om förortsskjutningar i humorprogram upprör artister

Skämt om förortsskjutningar i humorprogram upprör artister

Artister som Allyawan, Lani Mo, Finess, Linda Pira och Aki från Labyrint har gått ut i sociala medier för att kritisera humorprogrammet Parlamentet där Claes Malmberg nyligen skämtade om skjutningar i förorten.Han anklagas för rasism när han byter ut orden i en känd vaggvisa och sjunger med en förvrängd röst på bruten svenska.

– Det har blivit så att till och med barnvisor i till exempel Husby och de andra förorterna har ändrat text, säger komikern Claes Malmberg innan han brister ut i sång i programmet.

I programmet blir det skratt men efteråt har det blivit starka reaktioner i sociala medier. 

Allyawan reagerar på Petra Medes efterföljande höga skratt efter sången medan Linda Pira skriver att det är så vidrigt att hon bildligt talat kräks. "Sen undrar folk varför det fortfarande skriks vi mot dom", skriver Lani Mo medan Finess gör fyra facepalm-emojis i samband med klippet. "Helt sjukt. Samtidigt helt väntat", skriver rapparen Aki från gruppen Labyrint.

Malmberg skrev inte skämtet själv och hänvisar till ansvarig utgivare av programmet enligt Aftonbladet

– Det är inte TV4:s sak att recensera skämten eller censurera. Vår bedömning var att det här går att sända. Jag förstår att man ser rasism här i och med att komikerna spelar ignoranta och okänsliga höger- och vänsterpolitiker. Det är menat att vara absurt, de spelar sina roller, säger Johan Janrell, exekutiv producent Parlamentet, till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Per Gessle tolkar Metallica i Roxettes namn


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA