x

IKEA skapar ny digital festival – artister uppträder från sina hem

IKEA skapar ny digital festival – artister uppträder från sina hem

Möbelvaruhuset IKEA lanserar ny digital festival, IKEA Festival, där du kan se danska , kanadensiska Kaytranada, virala punkbandet The Linda Lindas, singer/songwritern Arlo Parks och många fler uppträda från sina hem.

Den 16 september öppnas dörrarna till konserter med både etablerade och framtidens artister som uppträder i den globala 24-timmarsfestivalen. Live Nation har bidragit med musikprogrammet och talangsökningen till denna festival, arrangerad av IKEA för att fira livet i hemmet. Artisterna kommer från hela världen och de kommer att uppträda från sina hem som de har förvandlat till virtuella scener. 

Det blir intima konserter där du bland annat kommer att träffa MØ i hennes turnébuss i Köpenhamn, Arlo Parks med sitt band i London, se Masego prata om vad som är hemma, och bevittna det virala punkbandet The Linda Lindas framträdande från L.A. Hela festivalupplevelsen erbjuder flera rum där besökare kan välja upplevelser och musik efter eget tycke och smak.

– Med IKEA Festival har Live Nation kunnat bidra till att skapa en global festival som människor kan delta i över hela världen. Med den unika blandningen av stora artister, som sätts jämte kommande stjärnor och nykomlingar, är detta en händelse där vi digitalt ligger i framkant. Vi är verkligen glada och stolta över att få vara med och skapa denna unika musikupplevelse!, säger Peter Björklund, projektledare på Live Nation Sweden, i ett pressmeddelande.

Festivalen öppnar dörrar till mer än 100 hem i mer än 50 länder runt om i världen och sänds på ikea.com/festival, helt gratis för alla. Förutom den omfattande musikupplevelsen innehåller festivalen också mat, design och ger några inblickar i vad IKEA håller på med just nu.

– Vi vill öppna dörren till de levande stunder från den plats där livet händer – i hemmet. I och med att musiken är en så avgörande del av livet i hemmet och något som för samman människor över hela världen, har det varit en fantastisk upplevelse att arbeta tillsammans med Live Nation och deras nätverk av talanger för att få dessa hemmakonserter att komma till liv. Vi är glada att få dela med oss av IKEA Festival den 16 september, säger Marcus Engman, Chief Creative Officer på Ingka Group, i ett pressmeddelande.

Artist lineup:
Amaraae – USA/Ghana
Arlo Parks – Storbritannien
Bex – Storbritannien
Bob Is Tired – Taipei
Badsista – Brasilien
Beks – Australien
Blowsom – Frankrike
Cadejo – Sydkorea
Clay And Friends – Kanada
Dlina Volny – Vitryssland
Dot. – Wales
Eldorado – Frankrike
Emiko Rochelle – USA
Fu-Ching-Gido – Japan
GrapeGuitarBox – Storbritannien
Honey. – Sverige
Jake Chapman – USA
Jake Fine – USA
Jelly Oshen – Australien
Joe Bae – USA
Juice – USA
Kordelya – USA
Kanis – Haiti
Karina Sofia – Mexiko
Kaytranada – Kanada
Kedr Livanskiy – Ryssland
Lighters – Japan
Laughing Ears – Kina
Lionclad – Sydkorea
Loraine James – Storbritannien
Mad Keys – USA
Masego – USA
Mister Womxn – Indien
– Danmark
Niki – Indonesien
Pastel – Storbritannien
Pixey – Storbritannien
Quinn Oulton – Storbritannien
Renao – Storbritannien
Ryan Harris – Kanada
Sandunes – Indien
Serepocaiontas – Italien
Shadi G – Sverige
Shayan Roy – Indien
Shiv – Irland
Steff Stover – Sverige
Tokimonsta – USA
The Away Days – Turkiet
The Linda Lindas – USA
Yonlapa – Thailand
Zuli – Egypten

LÄS OCKSÅ: LISTA: 7 artister med märkliga hobbyer


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA