x

Afrika Bambaataa stäms för sexuellt utnyttjande och sexhandel med barn

Afrika Bambaataa stäms för sexuellt utnyttjande och sexhandel med barn

Hiphop-artisten och DJ:n Afrika Bambaataa stäms av en man som säger att han vid tolv års ålder och fyra år framåt utsattes för sexuellt utnyttjande och sexhandel. Mannen som nu är i 40-årsåldern är anonym enligt stämningsansökan och menar att Lance Taylor (Afrika Bambaataas riktiga namn) utsatte honom när de båda levde i Bronx, New York, i vad som kallas public housing, kommunala bostäder för personer som annars inte hade haft råd att skaffa sig en rimlig bostad.

Anmälan säger att 12-åringen hade tillgång till gymmet i Bambaataas lägenhet där musikern ska ha kommenterat offrets muskulösa kropp samtidigt som han rörde den, enligt NME. Vilket sedan ska ha lett till att han tog tolvåringen på hans kön och att han uppmanade honom att onanera ihop framför porrfilmer, och det hela ska slutligen ha "utvecklats till sodomi", allt enligt anklagan. Anmälaren uppger också att Bambaataa sedan ska ha tagit honom till andra vuxna män som också hade sex med honom, vilket gör att anmälan även inkluderar sexhandel. 

Anmälaren lider av depression och säger att han har skadats både fysiskt som psykiskt och emotionellt av utnyttjandet. 

Redan 2016 trädde fyra andra män fram och anklagade artisten för att ha tvingat till sig olika sexuella övergrepp när offren var barn. Bambaataa har hela tiden nekat till alla anklagelser.

För hjälp, råd eller mer information så kan du besöka stödefterövergrepp.se som har samlat kontaktuppgifter till olika verksamheter som kan vara till stöd efter ett sexualbrott.

LÄS OCKSÅ: Skämt om förortsskjutningar i humorprogram upprör artister


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA