x

Alanis Morissette utsatt för sexualbrott som minderårig – "det var en våldtäkt"

Alanis Morissette utsatt för sexualbrott som minderårig – "det var en våldtäkt"

I den nya dokumentären Jagged gör världskända kanadensiska popartisten Alanis Morissette uttalande om att hon efter lång tids terapi har insett att hon blev utsatt för flertalet sexualbrott som minderårig när hon var 15 år, enligt Washington Post. Filmen har premiär på Toronto International Film Festival idag utan att artisten kommer att närvara. Jagged är regisserad av Alison Klayman och HBO kommer vid ett senare tillfälle att sända dokumentären som tittar tillbaka på artistens karriär och liv.

– Jag sa alltid att jag samtyckte, och då borde jag blivit påmind om att 'hey, du var 15, du godkänner inte samtycke vid 15'. Nu säger jag: 'Åh ja, de är alla pedofiler. Det var en våldtäkt mot barn", säger Alanis Morissette i ett uttalande till Washington Post.  

I Sverige kan man uttrycka samtycke från 15 års ålder och i Kanada är det från 16 år som gäller.

– Många säger "Varför väntade den kvinnan i 30 år?" Och jag säger fuck off. De väntar inte 30 år. Ingen lyssnade eller så hotades deras försörjning eller deras familj. Hela "Varför väntar kvinnor?" ... Kvinnor väntar inte. Vår kultur lyssnar inte, fortsätter Alanis Morissette.

Alanis har tidigare sagt att hon inte tror att hon fortfarande hade varit här utan terapi, enligt en intervju med NME. Där berättade hon också öppet om de olika missbruk hon har tagit sig igenom, som arbetsmissbruk, kärleksmissbruk och matmissbruk.

LÄS OCKSÅ: Afrika Bambaataa stäms för sexuellt utnyttjande och sexhandel med barn


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA