x

Britney Spears har stängt ner sitt Instagram-konto – i sällskap av Lana Del Rey

Britney Spears har stängt ner sitt Instagram-konto – i sällskap av Lana Del Rey

Sent på tisdagskvällen raderade popstjärnan sitt Instagram-konto, skriver CNN. Britney Spears är två veckor från en domstolsförhandling, som kan avgöra om hon ska behöva förbli i sitt förmyndarskap. Förmyndarskapet har pågått i 13 år och har letts av hennes pappa, Jamie Spears, som nu dock går med på att avsluta det efter långvarig massiv kritik. Rättegången inleds den 29 september.

Britney Spears har tagit bort sin Instagram bara två dagar efter att hon meddelat sin förlovning till Sam Asghari, som hon har haft ett långvarigt förhållande med. En källa nära Spears understryker dock att det enbart var sångerskans eget beslut att radera Instagram-profilen, och att det var något hon "velat göra länge".

Spears har varit mycket aktiv på Instagram tidigare, och några av hennes uppdateringar har fått fans att frukta för hennes psykiska hälsa, medan andra har föreslagit att hon använde mediet för att skicka ut dolda rop om hjälp.

Spears är inte den enda popstjärnan som har tagit avstånd från sociala medier. Lana Del Rey har också inaktiverat sina konton för att få mer integritet, skriver People. Hon uppdaterade sina fans i en video på Instagram och sa att hon skulle inaktivera sina sociala medier för att fokusera på några andra intressen och jobb. Sedan tackade hon för det stöd hon fått och stängde av appen.

LÄS OCKSÅ: Britney Spears pappa har lämnat in ansökan om att avsluta förmyndarskapet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA