x

Popaganda knyter ihop säcken med 7 nya namn – "får även de stelaste höfterna att svänga"

Popaganda knyter ihop säcken med 7 nya namn – "får även de stelaste höfterna att svänga"

Med lite mer än tre veckor kvar till festival presenterar Popaganda sina sista bokningar och det handlar om sex namn totalt. Här ser vi bland annat den kritikerrosade finska artisten Jaakko Eino Kalevi (bilden).

– Det finns få som Jaakko. Hans kosmiska disco och ljuva saxofoner får även de stelaste höfterna att svänga, säger Liv Lasu, projektledare för Popaganda i ett pressmeddelande.

Förutom detta är Vacation Forever, Love Truls, Nápoles, Queen E, Tomode och Pjamashuset klara för festivalen. Du hittar en längre intervju med Nápoles i GAFFAs kommande oktobernummer.

Totalt kommer 23 artister och band att uppträda på festivalen som hålls 8 och 9 oktober, på Fållan i Slakthusområdet i Stockholm. När festivalen går av stapeln ligger inga restriktioner som berör evenemang längre kvar, det innebär att festivalen kommer kunna genomföras utan begränsningar i programmet och utförandet.

– Det känns som en dröm! Planeringen för den här festivalen har pågått sedan förra året, att vi skulle pricka in de lyfta restriktionerna med mindre än tio dagar tillgodo känns helt otroligt. Det innebär att vi kan genomföra festivalen precis som vi vill, utan att göra begränsningar i varken program eller utförande, säger Liv Lasu.

Festivalbranschen har liksom många andra branscher drabbats hårt av pandemin. De stora festivalerna har fått ställa in helt. De restriktioner som funnits på plats har gjort det ekonomiskt väldigt svårt att genomföra festivaler i mindre skala.

– Fördelen med att inte ha ett stort företag bakom oss är att vi kan vara mer snabbfotade, det är också anledningen till att vi kan vara den första festivalen sedan pandemin startade, säger Liv Lasu.

Årets Popagandafestival blir den 17:e som den ideella föreningen med samma namn arrangerar sedan starten 2002.

Här är det fullständiga programmet för årets Popagandafestival:

Todd Terje

Silvana Imam

Tove Styrke

Shout Out Louds

*Hemlig spelning

Gina Dirawi

Nicole Sabouné

Solen

Jaakko Eino Kalevi

Daniela Rathana

Junior Brielle

Linn Koch-Emmery

Vacation Forever

Mona Masrour

Alba August

Hannes

Jána

Esther

Love Truls

Nápoles

Tomode

Queen E

Pjamashuset

LÄS OCKSÅ: Bodyfest blir av 2021 – här är årets line-up


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA