x

Bodyfest blir av 2021 – här är årets line-up

Bodyfest blir av 2021 – här är årets line-up

Även EBM-festivalen Bodyfest blir till en riktig festival i år när restriktionerna upphävs. I år sker den för 12:e gången sedan starten 2010 och platsen är återigen Nalen.

– Efter att ha kört en väldigt minimal upplaga år 2020 känns det skönt att köra på riktigt igen, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

Följande akter är klara:

Absolute Body Control (BE)

Legendarerna från Belgien som startade redan 1979 firar, något försenat, 40 år som band. Dirk Ivens och Eric Van Wonterghem kommer spela hitlåtar som spänner ändå från deras kult-hit Is There An Exit? från 1981 till deras senaste släpp från i år A New Dawn.

Agent Side Grinder (SE)

Senaste plattan A/X kom 2019. Då de av förklarliga skäl inte gjort så många gig tidigare med detta album blir det en stor portion av musik från det innan bandet ger sig in i studion för att spela in uppföljaren.

Anna Öberg & Härsk (SE) (bilden)

Anna med ett förflutet i synt/new wave-bandet Ladomir släppte sin första soloplatta år 2017 och hennes senaste kom förra året. Det handlar om analog syntpop med lager av punk och industri samt texter på svenska. I Annas band Härsk återfinns Karl Gasleben från Twice A Man.

Spit Mask (US)

Industri-grupp som för närvarande bor i Berlin och består av paret Rachel och Bryan Jackson som bägge sköter vokal och elektronik. Debutplattan kom 2019. Tidig industri gjort på moderna maskiner "som skapar en ström av hat, kärlek och sex", enligt ett pressmeddelande.

The Operating Tracks (SE)

Tillbaka på Bodyfest efter ett set 2015 som bland annat involverade Rein på gästsång och Stefan Brisland Ferner från Garmarna på vevlira. Efter att inte gjort så mycket väsen av sig sedan dess är de tillbaka med ett purfärskt album som förmodligen kommer släppas lagom till att Bodyfest slår upp portarna på Nalen. Stenhård EBM och spännande gästartister utlovas.

Bodyfest 2021 sker på Nalen i Stockholm, 9 oktober mellan 17.00 - 02.00.

LÄS OCKSÅ: Britney Spears har stängt ner sitt Instagram-konto – i sällskap av Lana Del Rey


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA