x

Mike Patton avbryter USA-turnén med Faith No More – "skulle ha en mycket destruktiv effekt"

Mike Patton avbryter USA-turnén med Faith No More – "skulle ha en mycket destruktiv effekt"

Mike Patton, sångare och frontfigur i Faith No More och Mr. Bungle, har hoppat av kommande inplanerade turnédatum i USA i höst med båda sina band med hänvisning till att han inte mår bra psykiskt. 

"Vi tror att skulle vi fortsätta med dessa turnédatum så skulle det ha en mycket destruktiv effekt på Mike, vars värde för oss som någon vi ser som en bror betyder mer för oss än hans jobb som sångare", skrev övriga Faith No More-bandmedlemmar i ett gemensamt uttalande enligt Pitchfork.

I ett uttalande på Instagram skriver de följande:

"Att säga att vi känner oss helt fördärvade av dessa avbokningar vore en fullständig underdrift. Det har varit en verklig utmaning att återvända till den här musiken efter fem års frånvaro, men vi har jobbat hårt i några månader nu, och de senaste repetitionerna lämnade ingen tvekan om att vi var tillbaka i toppform, vilket gör detta uttalande mycket svårt att skriva.

Efter nästan två års pandemi och brist på arbete har det varit hjärtskärande att ge vårt crew nyheterna. Vi betraktar vårt crew som vår familj. Och sedan, lika viktigt, är vi medvetna om vad detta betyder för våra fans, som tålmodigt har stöttat oss – som likt oss har hoppats på att få se en ljusning i denna frustrerande situation. Många människor har tagit isoleringen ganska hårt och väntat tålmodigt eftersom konserter har skjutits upp gång på gång. Det här kommer att bli tufft för dem.

Trots allt detta har vi vad vi ser som en familjemedlem som behöver hjälp ... Han kan räkna med vårt hundraprocentiga stöd för att göra vad han behöver göra för att få saker och ting rätt. Precis som vi också ber om ditt stöd just nu.

Tack för att du fortsätter att tro på oss."

Faith No Mores turnédatum i Europa påverkas inte, så konserten på Partille Arena i Göteborg den 23 juni 2022 kommer fortfarande att bli av.

LÄS OCKSÅ: Dark Tranquillity och Ensiferum gör tre spelningar ihop i Sverige


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA