x

Elton John tvingas till operation – Sverige-konserter flyttas

Elton John tvingas till operation – Sverige-konserter flyttas

Elton John meddelar att den kommande Europaturnén Farewell Yellow Brick Road tvingas flyttas fram till 2023, inklusive de två konserterna planerade i Stockholm på Tele2 Arena.

– Det är med stor sorg och ett tungt hjärta som jag tvingas omboka datumen 2021 för min Farewell Yellow Brick Road-turné i Europa och Storbritannien till 2023, säger Elton John i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I slutet av mitt sommaruppehåll föll jag besvärligt på en hård yta och har haft stora smärtor och obehag i höften sedan dess. Trots intensiv fysio- och specialistbehandling har smärtan fortsatt att bli värre och leder till ökande svårigheter att röra sig. Jag har blivit rekommenderad att operera så snart som möjligt för att få mig tillbaka till full form och se till att det inte finns några långsiktiga komplikationer.

Elton John kommer nu att genomföra ett intensivt sjukgymnastik-program som sägs säkerställa fullständig återhämtning och en återgång till full rörlighet utan smärta.

– Jag kommer att slutföra det välgörande evenemanget Global Citizen den 25 september eftersom jag inte vill svika en välgörenhet. Eftersom det bara är fem låtar är det ett helt annat fysiskt jobb än kraven på att spela i nästan tre timmar varje kväll på turné och resa över natten mellan länder. Efter detta kommer jag att genomföra operationen för att säkerställa att turnén kan komma tillbaka i januari 2022 i New Orleans.

Som avslutning riktar han sig till sina fans:

– Jag vet hur tålmodiga mina fantastiska fans har varit sedan Covid stoppade turnén förra året, och det krossar mitt hjärta att låta dig vänta ännu längre. Jag förstår din frustration efter året vi har haft. Jag lovar dig detta – showerna kommer tillbaka nästa år och jag kommer att se till att de är mer än värda att vänta på.

Alla biljettköpare kommer att få mer information om konserterna inom kort och redan köpta biljetter är giltiga även till de nya datumen.

Farewell Yellow Brick Road startar den 19 januari 2022 i New Orleans och pågår fram till sommaren 2023.

I Sverige flyttas konserterna fram enligt följande:

Fredag 7 juli 2023 Tele2 Arena, Stockholm (flyttat från fredag 1 oktober 2021)

Lördag 8 juli 2023 Tele 2 Arena, Stockholm (flyttat från lördag 2 oktober 2021)

LÄS OCKSÅ: Mike Patton avbryter turnén med Faith No More – "skulle ha en mycket destruktiv effekt"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA