x

IKEA och Swedish House Mafia i samarbete

 IKEA och Swedish House Mafia i samarbete

IKEA inleder ett samarbete med musikerna i Swedish House Mafia – detta för att göra musikskapande tillgängligt för fler genom en kollektion som ska göra det lättare att producera, spela och lyssna på musik hemma. Kollektionen är tänkt att lanseras i september 2022.

Musik har en viktig roll i hemmet, oavsett om man producerar, spelar eller lyssnar. Allt fler människor skapar sin egen musik hemma och för många musikälskare kan just hemmet vara platsen där de börjar utforska sin kreativitet. Utmaningen är att ett hem ofta formas för att möta andra behov än dem du har som skapare av eller lyssnare på musik.

– Vi på IKEA är glada över att nu kunna berätta om vårt samarbete med Swedish House Mafia. Tack vare deras gedigna kompetens inom musikproduktion hoppas vi tillsammans kunna demokratisera kreativitet och musikproduktion så att ännu fler får chansen att bli mer kreativa hemma, säger James Futcher, Creative Leader på IKEA of Sweden, i ett pressmeddelande.

Grammy Award-nominerade trion Swedish House Mafia, bestående av Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso, är välkända inom elektronisk musik och deras liveuppträdanden har kunnat ses runt om i världen. Bandet erövrade en gång i tiden världens hitlistor med singlar som Don't You Worry Child, Save The World och One. År 2013 chockade de musikvärlden och sina fans genom att tillkännage en paus med en avskedsturné, som sålde över en miljon biljetter. Swedish House Mafia återförenades för ett överraskningsframträdande på Ultra Miami 2018, och strax efter sålde deras första konsert på fem år ut i Sverige.– Såväl vi som IKEA ville ta ett kliv ut ur vår komfortzon och skapa något nytt och fräscht tillsammans: ett samarbete mellan musikskapare och experter på livet hemma. För oss var det viktigt att samarbeta med någon som delar vår vision om att göra det möjligt för alla att skapa musik hemma. Som kreatörer och producenter förstår vi också vikten av en hemmastudio samt de behov och utmaningar som många framtida artister och kreatörer möter just där hemma, säger Swedish House Mafia i ett pressmeddelande.

Kollektionen, som är tänkt att lanseras i september 2022, ska bestå av heminredningslösningar som gör det lättare att nå ett kreativt flöde som hjälper en att producera, spela och lyssna på musik hemma till ett överkomligt pris.

Swedish House Mafia har nyligen gett ut singlarna It Gets Better och Lifetime från deras kommande album som lanserades med omslaget på tidningen Billboard och på Late Night With Jimmy Fallon.  LÄS OCKSÅ: Elton John tvingas till operation – Sverige-konserter flyttas


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA