x

The Wannadies tackade nej till David Bowie-turné – "Du fattar ju nivån av idioti"

The Wannadies tackade nej till David Bowie-turné – "Du fattar ju nivån av idioti"

I ett underhållande samtal med Fredrik Strage i podden Hemma Hos Strage kan vi höra Christina och Pär Wiksten från The Wannadies prata vitt och brett om en vänskapsmatch när britpop-ikoner från England mötte britpop-ikoner från Skottland (och från Sverige). Med perfekt skotsk accent härmar Pär en Teenage Fanclub-medlem som ska ha sagt: “Fockin’ Damon Albarn, brrrrn with a silvrrrrspoon. He rrrruns like a fockin’ grrrrl”. Pär hinner också med att härma en ung Thåström och så kommer det kanske mest uppseendeväckande fram: att The Wannadies tackade nej till en turné med David Bowie.

– Jag kom på för nåt år sedan, jag har väl förträngt det eller nåt, men när vi spelade in Bagsy Me-skivan vart vi tillfrågade att spela förband till David Bowie på hans Europaturné. Och tackade nej. Du fattar ju nivån av idioti här, säger Pär Wiksten. 

Det här ska ha varit 1996, när David Bowie var aktuell med albumet Earthling.

– Men vi höll ju på att ta över världen. Hybrisen var totalt, tillägger Per Wiksten med ett skratt och Christina fyller i:

– Vi tyckte väl att det var kul att få frågan, men vi var ju mitt uppe i att mixa en skiva, förstår du, haha!

– Vi hade ju kunnat pausa inspelningen i två månader för den här skivan släpptes ju ändå inte förrän ett halvår senare så vi hade gott om tid, tillägger Pär med fortsättningen:

– Och så av nån anledning så har det försvunnit ur minnet. Det var nån gång när vi lyssnade på Bowie som jag kom på det. Jag skämdes så mycket. Han var nog död då också, så det gick ju inte att laga det.

The Wannadies låter även hälsa att det blir en mindre Englandsturné nästa år och att de för närvarande repar. Förmodligen kommer inget nytt album, men kanske att några nya The Wannadies-låtar ser dagens ljus framöver. Lyssna på Can't Kill The Musikk som bandet släppte förra året:

LÄS OCKSÅ: Mike Patton avbryter turnén med Faith No More – "skulle ha en mycket destruktiv effekt"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA