x

Hon står för Sveriges bidrag i nya FIFA-soundtracket

Hon står för Sveriges bidrag i nya FIFA-soundtracket

GAFFA har tidigare uppmärksammat Jelassi vid flera tillfällen och nu är hon också en del av ett soundtracket till TV-spelet FIFA 22. Ett soundtrack som brukar ha en förmåga att lyfta artister som medverkar och ge dem en chans för att nå ut till en annan målgrupp.

Berätta hur det kom sig att du blev en del av soundtracket?

– Allt började när jag länkade upp med min syster Musti från Norge. Vi har pratat om att göra musik länge och vetat att det skulle bli speciellt när det väl hände. Vi har liknande historia plus det går bra för oss båda på hemmaplan så det blir dubbel hajp. När Gabifuego la refrängen på spanska spräckte låten ännu fler barriärer och den började tala till människor worldwide, precis som FIFA gör. Så även om det inte var planerat så känns låten och spelet som gjorda för varandra!

Vad har du för förhoppningar nu när du blir en del av ett sånt soundtrack?

– Jag försöker alltid vara försiktig med förväntningar för man vet aldrig vad det fina i någonting blir. Man vill ändå vara öppen för att känna igen det positiva, vad det än blir. Men jag hoppas låten ger en positiv känsla till alla som spelar och jag hoppas den får folk att spela ännu bättre och att den skapar massa vinnare och fina relationer mellan alla människor som spelar världen över!

 Vad är ditt förhållande till TV-spel i stort och FIFA-spelet i synnerhet?

– TV-spel har jag alltid haft att göra med, det är skitroligt och spännande. Alla som känner mig vet att jag är ganska animerad av mig och så. FIFA har alltid varit med i bilden på något sätt, det känns som alla runt mig nångång i sitt liv har spelat det. Många vänner spelar fortfarande dagligen! Jag minns när jag bodde i Tunisien så hade de olika lokaler med massa TV och PS som folk hyrde per timme bara för att kunna spela FIFA. Det var mest grabbar och ett fåtal tjejer men folk kunde spela i timmar. Det var värsta auran där inne!

Har du i framtiden kunnat tänka dig att göra den officiella låten för det svenska landslaget i fotboll och vad skulle den i så fall handla om?

– Jaaa, det är ändå värsta grejen ju. Jag hade spik kunnat tänka mig det! Den hade handlat om tålamod och svett och tårar och värdet av uppoffring. Det vore skitkul!

Hur ser dina framtida planer ut annars?

– Jag är i processen nu med att göra färdigt mitt debutalbum, Dom Har Bara Gett Mig Ett Namn. Det är fett omtumlande men framför allt skitkul och inspirerande. Alla de som kan min historia vet att jag bearbetar mycket jobbiga minnen genom min musik. Försöker hålla mig samlad genom allting och, alhamdulillah, det känns väldigt bra just nu. Jag längtar efter att visa alla vad jag jobbat på!

Även Swedish House Mafia försvarar de blågula färgerna på årets soundtrack som också bär på artister som DJ Snake, Glass Animals, Chvrches (som du hittar en längre intervju med i GAFFAs nov-nummer), Polo & Pan, Bakar, Bloodmoon, Caio Prado, Hope Tala, Headie One, Earthgang, John Newman, med flera. Sammanlagt 52 låtar. Alla hittas i dessa spellistor: Volta & Menu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA