x

Nick Cave ger ut självbiografi om livet efter sonens död

Nick Cave ger ut självbiografi om livet efter sonens död

Nick Cave kommer att publicera självbiografin Faith, Hope And Carnage nästa år, skriver NME. Boken bygger på intervjuer på totalt 40 timmar med journalisten Sean O’Hagan, som är en av Caves nära vänner. Bokens sammanfattning säger att boken är "en meditation över stora idéer, inklusive tro, konst, musik, sorg och mer."

Cave har arbetat med boken sedan 2018 där han har skrivit veckovisa nyhetsbrev, The Red Hand Files, om sorg och konst. Dessutom har de två senaste albumen av Nick Cave & The Bad Seeds delvis handlat om Caves son Arthurs död. Han dog 2015 av att ha ramlat av en klippa efter att ha experimenterat med LSD och blev bara 15 år gammal.

O'Hagan har sagt att boken innehåller "intima och ofta överraskande samtal där Nick Cave talar ärligt om sitt liv och musik samt den dramatiska omvandlingen av båda, skapad av personlig tragedi. Arrangerat kring en rad teman, inklusive låtskrivande, sorg, kreativitet, samarbete, katastrof, trotsighet och dödlighet - det ger djup inblick i det unika sinnet hos en av de mest originella och utmanande artisterna i vår tid och utforskar den komplexa dynamiken mellan tro och tvivel, som ligger till grund för hans arbete.”

Faith, Hope And Carnage kommer att släppas globalt under hösten 2022.

Nick Caves högra hand, Warren Ellis, experimenterar också med att skriva. Ellis bok är "en berättelse om den mening vi adderar till saker och upplevelser och hur de är ingjutna i andlighet. Det är ett firande av den konstnärliga processen, vänskap, förståelse och kärlek". Boken heter Nina Simone's Gum och kommer att publiceras i oktober.

LÄS OCKSÅ: Nick Caves högra hand ger ut bok


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA