x

Deportees firar av hyllad tioåring med tre konserter

Deportees firar av hyllad tioåring med tre konserter

I november kommer Deportees ta paus från arbetet med sin nya skiva för att fira Islands & Shores tioårsdag. I tre städer spelar bandet upp albumet låt för låt. Vissa av dem hörs fortfarande på bandets repertoar medan andra inte har spelats sedan 2011.

GAFFAs Özgür Kurtoglu tog sig an plattan när det begav sig och gav den betyget fem av sex. I hans motivering skriver han bland annat:

"Redan efter Under the Pavement – the Beach var det tydligt att detta band i och med det albumet, och med åren, skulle bli ihågkommet som ett av de bästa vi någonsin haft i Sverige. Islands & Shores är inte ett perfekt album, låtarna här har inte samma oemotståndliga kraft som det förra albumets absolut mest skimrande popjuveler hade, men som en samling är det tveklöst inget annat än briljant ändå. I de stunder där kärleken tar slut, när längtan efter alla resor långt bort kryper in under huden, när ilskan blir omöjlig att ignorera, när kärleken påbörjas, i alla dessa stunder finns Deportees där, kapabla att tonsätta livets alla skeenden till perfektion. 

Islands & Shores är precis som det alltid så makalöst förträffliga bandet som skapat det; bristerna, sprickorna i skalet finns där, men är fyllda med en jordnära ödmjukhet och bilder av en evigt pågående romans med musiken som än brinner, intakt efter alla svårigheter. Deportees är en nationalklenod i dess sanna mening, och det är dags för resten av världen att se hur fint Sveriges finaste band är."

Han var inte ensam om att hylla plattan, flera tidskrifter delade till och med ut högsta betyg. Skivan nominerades till fem Grammisar, vann en för Årets Rock samt mottog ett P3 Guld för Årets Grupp. 

Här ser du bandet i november:

19/11 - Stockholm, Fållan
20/11 - Göteborg, Pustervik
21/11 - Malmö, Plan B

BÄST JUST NU: Suggestivt, hypnotiskt, luftigt och baleariskt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA