x

Frida Hyvönen tar sitt 6-stjärniga album ut på turné

Frida Hyvönen tar sitt 6-stjärniga album ut på turné

Som så många andra tar även Frida Hyvönen igen förlorad turné-tid och presenterar nu en lång Sverigeturné. Med sitt nya album Dream Of Independence glider hon ut på vägarna i slutet av februari och stannar till vid 15 platser.
 
GAFFAs Jonas Appelqvist delade ut hela sex av sex stjärnor till Dream Of Independence och skrev bland annat:
 
"Musikaliskt är det en i mångt och mycket avskalad skiva med Hyvönens pianospel i centrum, inte långt ifrån det som renodlades på 2008 års Silence Is Wild och som gjorts till en egen, säregen ljudbild genom samtliga album därefter. Det kan tyckas vara gjort redan men närvaron i varenda stavelse gör att en sugs in i varje låt – även om det handlar om en bilresa i ett baksäte fullt av hundhår, som i A Funeral In Banbridge, en poppärla av rang."
 
 
I samma veva som albumsläppet gjorde GAFFA en längre intervju med Frida Hyvönen, där hon bland annat pratar om människan som en del av en flock.
 
Frida Hyvönen albumdebuterade 2005 med Until Death Comes. Två ytterligare engelskspråkiga album följde, Silence Is Wild (2008) och To The Soul (2012), samt specialutgåvorna Frida Hyvönen Gives You: Music from The Dance Performance Pudel (2007), Frida Hyvönen Gives You: Music From Drottninglandet (2009) och Frida Hyvönen Gives You: Music From Kungariket (2015). 2016 bytte Frida till det svenska språket med albumet Kvinnor Och Barn som vann två Grammisar i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör. Även det tokyllades av GAFFA. På senaste albumet återvände hon till engelskan som sångspråk.
 
 
Här ser du Frida Hyvönen:
 
25/2 Luleå, Kulturens Hus (Stora salen)
26/2 Umeå, Norrlandsoperan (Teatersalen)
27/2 Göteborg, Göteborgs Konserthus 
4/3 Uppsala, Katalin And All That Jazz
11/3 Lund, Mejeriet (Stora salen)
12/3 Kristianstad, Kulturkvarteret (Stora salen)
18/3 Falun, Magasinet (sittande)
19/3 Stockholm, Filadelfia Convention Center (sittande)
25/3 Nyköping, Nyköpings Teater
26/3 Växjö, Växjö Teater
1/4 Varberg, Varbergs Teater
2/4 Kungsbacka, Kungsbacka Teater
22/4 Jönköping, Jönköpings Teater
23/4 Örebro, Örebro Konserthus
24/4 Malmö, Malmö Live (Kuben)
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA