x

Nicki Minaj delar kontroversiella tweets om covid-19-vaccin

Nicki Minaj delar kontroversiella tweets om covid-19-vaccin

Förra veckan skrev rapparen Nicki Minaj en rad kontroversiella tweets om covid-19-vaccinet, skriver NME.

När en Twitter-användare påpekade att det var mer än ett år sedan som rapparen senast sågs offentligt svarade Minaj inledningsvis med att hon tog hand om sin nyfödda sons hälsa under pandemin. Sedan antydde sångerskan att hon redan hade drabbats av covid-19, vilket innebar att hon varken kunde kyssa eller hålla hennes bebis i över en vecka, och att Drake hade berättat att han hade fått corona efter att han hade blivit vaccinerad.

Till årets Met Gala fanns krav på vaccination, negativt test och mask, men rapparen betonade att hon inte skulle vaccineras bara för att kunna delta i evenemanget. Istället skrev musikern att hon bara skulle ta vaccinet när hon hade gjort tillräckligt med efterforskning, och hon uppmuntrade människor att ta hand om sig och bära en mask.

De kontroversiella utspelen fortsatte när Minaj i en senare tweet hävdade att hennes kusin i Trinidad vägrade att ta vaccinet eftersom hans vän hade blivit impotent och hade svullna testiklar – vilket påstods vara ett resultat av covid-19-vaccinet. Detta har resulterat i att hans kommande bröllop ställdes in. På grund av detta bad Minaj människor att fatta beslutet om att ta eller inte ta vaccinet och inte bli mobbade för det.

Enligt det amerikanska Centers For Disease Control And Prevention finns det för närvarande inga bevis för att några vacciner bör orsaka fertilitetsproblem. Den amerikanska läkaren och immunologen Anthony Fauci, som är landets ledande expert på infektionssjukdomar, har vidare uttalat att det inte finns några bevis för Minajs påståenden.

Minaj skrev dock att hon rekommenderade att människor skulle vaccinera sig om de bodde i ett land där det inte var möjligt att arbeta utan det. Sångerskan skrev i detta sammanhang att hon var säker på att hon själv skulle vaccineras någon gång så att hon kunde åka på turné i framtiden.

LÄS OCKSÅ: Brian May håller inte med Eric Clapton – kallar antivaxxare galna


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA