x

Tony Iommi om 13: "Jag visste inte ens om jag skulle överleva"

Tony Iommi om 13: "Jag visste inte ens om jag skulle överleva"

I GAFFAs oktobernummer hittar du en längre intervju med rockikonen Tony Iommi där han bland annat går igenom fem betydelsefulla Black Sabbath-album plus Technical Ecstasy som de nu släpper i nyremixad form.

Som en förpepp inför den kommande tidningen publicerar vi nu en artikel om dagen där gitarristen fokuserar på ett av dessa album. Tidigare har han pratat om den självbetitlade plattan från 1970, Master Of Reality från 1971, Sabbath Bloody Sabbath från 1973, Heaven And Hell från 1980 och idag är det dags för denna:

gallery_large

Tony Iommi om 13 (2013)

– Jag skrev det mesta av albumet i min hemmastudio, och sedan spelade jag upp mina demo-grejer för resten av bandet. Vi arbetade om det för att se till att det skulle fungera för oss allihop. Låtarna var ursprungligen inte skrivna för någon, men vi anpassade dem så att Ozzy kunde sjunga till dem och så vidare. Först arbetade vi lite i hans studio i LA, men sedan blev jag sjuk. Jag gick igenom cancerbehandling och de andra flög över till England så att vi kunde repa hemma i mitt hus. Det blev hur bra som helst. Varje Sabbath-album har något speciellt, även vårt sista. Det hade varit trevligt att ha med Bill men det hände inte och vi fick köra på. Så vitt jag visste började vi få slut på tid, jag visste inte ens om jag skulle överleva länge nog att släppa albumjäveln. Jag vet inte varför det inte blev av med Bill. Han hade sina egna problem och jag tror han kände att han blev lurad eller något. Det var inga problem med bandet, det handlade helt om management. Vi hade inte tid att vänta ett år eller två på att ordna upp saker med honom, ifall jag skulle dö. Jag ville bara ha det inspelat och klart och vi kunde helt enkelt inte lägga tid på att vara förargade över att Bill inte ville vara med.

LÄS OCKSÅ: Tony Iommi om Heaven And Hell: "Fansen hade svårt att acceptera Dio"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA