x

Thåström har släppt ny singel – hör den här

Thåström har släppt ny singel – hör den här

Det skrivs alltid lite musikhistoria när Thåström ger oss ny musik. I natt vid midnatt var inget undantag. Då släppte Thåström nya singeln Papperstunna Väggar. Singeln gästas av en av Sveriges absolut största röster; Titiyo.

– Jag har alltid varit ett fan av Titiyo och jag tyckte låten behövde ytterligare en dimension och chansade på att Titiyo skulle vilja förgylla den, säger Thåström i ett pressmeddelande.

Och det ville hon. Titiyo och Thåström, inresande från Gotland och Berlin möttes i en studio i Stockholm och resultatet av det mötet hör vi nu i nya singeln. Genom papperstunna väggar hör Thåström grannens TV som står på hela natten och ibland låter det som de slår ihjäl varandra. För att nästa kväll ha tvåmansfest igen. Det är en inblick i hur man kan tro sig känna grannarna genom deras ljud, trots att man aldrig har sett dem utanför lägenheten. 

Denna berättelse går över en avskalad elektronisk ljudbild där stråkar ersätter gitarrer. Det är sparsmakat och Thåström slår inte på den stora trumman i det första smakprovet, utan vill istället sakta vagga in lyssnaren mot det kommande albumet.Den 12 november släpps Thåströms 11:e album Dom Som Skiner.

Ett album inspelat i Stockholm under våren 2021, producerat av Niklas Hellberg, Sanken Sandkvist och Thåström själv. Dom Som Skiner följs upp av en stor Sverigeturné med premiär i Uppsala den 18 mars med avstickare till både Köpenhamn och Oslo och avslutas på Avicii Arena i Stockholm den 21 maj 2022.

LÄS OCKSÅ: Alt-J släpper nytt album – hör första singeln


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA