x

Johnossi på höstturné med ny musik – lanserar cannabisdryck

Johnossi på höstturné med ny musik – lanserar cannabisdryck

Johnossi är en Grammis- och P3 Guld-vinnande rockduo som bildades i Stockholm 2004 av John Engelbert (gitarr och sång) och Ossi Bonde (trummor). Det självbetitlade debutalbumet släpptes 2005 med singeln Man Must Dance och ett större genombrott kom fem år senare med tredje fullängdaren Mavericks och hitsingeln What’s The Point. Johnossi har släppt sex album, senast Torch // Flame som släpptes i februari 2020.

Nu återvänder gruppen med singeln Something = Nothing. Dessutom gör de en omfattande Europaturné med inte mindre än 16 konserter i Sverige – och lanserar därutöver cannabisdrycken Litt på den amerikanska marknaden.

Something = Nothing är den första videon i en tre parts saga om att förlora slaget mot djävulen på insidan. Vi återintroducerade karaktären Roscoe, vår dark knight, som leder oss ut på en resa in i galenskap, säger musikvideoregissören Zoë Que om videon i ett pressmeddelande.

Something = Nothing är en frenetisk explosionsartad historia. Vi har försökt tonsätta hur en rusande tankebana med total förvirring skulle kunna tänkas låta. Tids nog kommer universum och allt dess innehåll att implodera i sig själv. Någonting kommer i slutändan alltid att vara lika med ingenting, säger Johnossi i ett gemensamt uttalande i ett pressmeddelande.

Så sent som i fjol gav Johnossi ut sitt sjätte album Torch // Flame, men John Engelbert och Ossi Bonde har inte direkt tagit det lugnt sedan senast. Förutom att vistas i studion och där spela in den nya singeln har de tillsammans med vännen Victor Cederhage grundat Litt Atlantic Group för att lansera cannabisdrycken Litt på den amerikanska marknaden.

– Vi är otroligt taggade över att dra igång denna resa tillsammans med Victor och resten av teamet på Litt. Det är ett inspirerande äventyr att vara delaktig i en så ung och ständigt föränderlig bransch. Framtiden här handlar först och främst om att må bättre i kropp och själ, fortsätter Johnossi.

Turnédatum 2021 i Sverige med supportakt Per Nordmark.

21/10 Örebro, Frimis 

22/10 Uppsala, Katalin 

23/10 Södertälje, Estrad 

28/10 Malmö, KB 

29/10 Lund, Mejeriet 

30/10 Huskvarna, Folkets Park 

1/11 Göteborg, Pustervik 

2/11 Göteborg, Pustervik 

5/11 Umeå, Ersboda Folkets hus 

6/11 Skellefteå, Sara Kulturhus 

12/11 Borlänge, Cozmoz Arena 

13/11 Sundsvall, Aveny 

19/11 Helsingborg, The Tivoli 

20/11 Linköping, Platens Bar 

24/11 Stockholm, Cirkus 

3/12 Karlstad, Nöjesfabriken 

Supportakten Per Nordmark känns främst igen som trummis i Fireside, Kriget, Breach och Christian Kjellvander, för att bara nämna några, eller som mannen bakom en mängd intervjuer i Nordmark Pod. Men utöver allt annat bedriver Nordmark även en musikalisk solokarriär som smygstartade i fjol med femspårs-EP:n Quiet Room och som nu har gästats av Jenny Wilson på de två senaste singlarna Nightwatch och You And Me.

LÄS OCKSÅ: Tool ger konsert i Sverige – bandets första på 15 år


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA