x

White Lies släpper album och gör två spelningar i Sverige

White Lies släpper album och gör två spelningar i Sverige

White Lies meddelar att deras kommande album As I Try Not To Fall Apart släpps i februari nästa år och att de i samband med släppet åker på Europaturné. Bandet kommer att inta Berns i Stockholm den 25 april och Pustervik i Göteborg den 29 april.

As I Try Not To Fall Apart spelades in på hemmaplan i London och fansen kan förvänta sig explosiv rock, electro-pop bangers och låtar som sätter sig på minnet enligt pressmeddelandet. Sångaren och gitarristen Harry McVeigh, bassisten Charles Cave och trummisen Jack Lawrence-Brown förklarar att de nog aldrig kommer att skapa ett album på samma sätt igen och att det kan vara ett av deras bästa album någonsin. Titelspåret på kommande skivan har nu släppts.– Vi skrev den här låten snabbt, sent en kväll, och ofta skrivs de låtar som kommer snabbast från magen och hjärtat, inte med huvudet. Vi ville att melodin skulle kännas som en hymn, ge den biktande texten tyngd trots att den var insvept som en poplåt. Det handlar om att acceptera sårbarhet som en man och att veta att det är okej att bli trasig. Det har aldrig varit en mer akut tid att sprida budskapet att det är okej att inte må okej, säger bandet i ett gemensamt uttalande om titelspåret i ett pressmeddelande.

När bandet släppte sitt förra och femte album, Five, var det 10 år sedan de släppte sitt debutalbum To Lose My Life. De har även släppt Ritual 2011, Big TV 2013 och Friends 2016. Mycket har hänt under deras år som aktiva, de har turnerat världen över inför utsålda arenor och deras fanskara har växt sig allt större och större efter varje släpp. Nästa år släpper de både en ny skiva och gör konserter i Sverige.

Datum 2022

Måndag 25 april - Berns, Stockholm
Fredag 29 april - Pustervik, Göteborg

Biljetter släpps torsdag 30 september klockan 11.00 via LiveNation.se

LÄS OCKSÅ: Kokainrester från festivalbesökare hotar sällsynt ål i England


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA