x

Domstolen tar bort Britney Spears far som förmyndare – med omedelbar verkan

Domstolen tar bort Britney Spears far som förmyndare – med omedelbar verkan

Det har skapat en ohälsosam miljö att Britney Spears har haft sin pappa som förmyndare i 13 år, anser domaren. Den amerikanska sångerskans långvariga kamp mot sin pappa, Jamie Spears, tog slut på onsdagen. Således har en domstol i Los Angeles i USA tagit bort Jamie Spears som förmyndare för sin dotter med omedelbar verkan. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

– Den nuvarande situationen är inte hållbar. Det återspeglar en ohälsosam miljö som kräver att borttagningen av Jamie Spears träder i kraft idag, sa domaren Brenda Penny under en domstolsförhandling på onsdagen.

Istället har domstolen utsett en tillfällig förmyndare för sångerskan som ska ersätta Jamie Spears. Det blir den auktoriserade revisorn John Sabel som tar över relevanta dokument om sångerskan, skriver nyhetsbyrån dpa.

Domaren Brenda Penny sa också, enligt Reuters, att vid en domstolsförhandling den 12 november kommer det att avgöras om förmyndarskapet ska upphöra helt. Framför tingshuset utbröt Britney Spears-fans i jubel när beslutet blev känt för dem.

Britney Spears dök inte upp personligen vid förhandlingen utan representerades av sin advokat, Mathew Rosengart. I 13 år har Jamie Spears haft full kontroll över sin dotters förmögenhet på cirka 60 miljoner dollar - cirka 528 miljoner kronor - till följd av hans roll som förmyndare. Britney Spears har upprepade gånger försökt att komma loss ur detta förmyndarskap i rätten.

Under sommaren vittnade hon känslomässigt två gånger i Los Angeles-domstolen om förmyndarskapet som hon kallade grymt.

– Om domstolen inte ser detta som ett övergrepp, då vet jag inte vad det är, sa Britney Spears i ett videosamtal i rätten i mitten av juli.

Tidigare i september bad Jamie Spears sedan domstolen att avsluta förmyndarskapet. Han sa då att Britney Spears situation hade förändrats så mycket att det inte längre behövdes ett förmyndarskap. Från 2008 till 2019 hade Jamie Spears full kontroll över större delen av Britney Spears liv tillsammans med en advokat. Sedan dess har pappan bara skött ekonomin och företagsverksamheten i samarbete med ett förvaltningsbolag.

LÄS OCKSÅ: Madonna bjuder in till liveshow med 48 artister på scen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA