x

Dave Grohl vill spela med ABBA – "Jag grät som en bebis"

Dave Grohl vill spela med ABBA – "Jag grät som en bebis"

Att Foo Fighters Dave Grohl har en fallenhet för disco vet vi sedan tidigare. Gruppen släppte tidigare i år en cover-platta där man tolkade Bee Gees-låtar. Men det slutar liksom inte där när det handlar om Dave Grohl och en av 70-talets största musikgenrer.

I en intervju med BBC, som NME citerar, låter han hälsa att han är ett enormt ABBA-fan, att han "grät som en bebis" när han hörde den nya musiken och att han faktiskt skulle kunna tänka sig spela med bandet.

Tidigare denna månad släppte ABBA två låtar som ett smakprov från det efterlängtade nya album Voyage med release 5 november. De planerar även en rad hologram-konserter i London, med start i maj 2022 och nu öppnar Dave Grohl med att han skulle kunna bli en livs levande del i denna annars så artificiella version av konsert.

Foo Fighters frontman, som vid flera tillfällen har förklarat sin kärlek för ABBA, fick i intervjun med BBC frågan om hur han reagerade på bandets comeback.

– Herregud, jag är ett stort ABBA-fan. När jag såg att de skulle göra comeback och hade en skiva på gång skickade jag länken till 100 personer som jag känner, lyssnade sedan på den nya låten och grät som en bebis. Jag grät som en bebis. Oh man! "

När rockstjärnan tog sig an den nya musiken fick han en känsla av att tiden hade stått helt stil.

– Dessutom var det en så vacker, romantisk, vemodig och bitterljuv retrospektiv känsla. Det är fantastiskt. ABBA kan inte göra något fel.

Han lät sedan meddela att om chansen kommer så vill han spela live med gruppen.

– Visa mig ett trumset så sätter jag mig ner vid det. Så ja, jag skulle gärna spela med ABBA.

Drygt en minut in i det här klippet pratar Dave Grohl mer om sin fascination för ABBA:

LÄS OCKSÅ: Hur världens största rockband bildades – i Foo Fighters ära                        
                                                                      

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA