x

Swedish House Mafia utreds i Pandoraläckan – placerade bolag i skatteparadis

Swedish House Mafia utreds i Pandoraläckan – placerade bolag i skatteparadis

Pandoraläckan är ett stort internationell avslöjande om hur förmögna och högt uppsatta har tvättat sina pengar genom att placera dem i skatteparadis. Över 200 svenskar är med på listan och bland dem är musikerna i Swedish House Mafia tre av namnen enligt SVT:s Uppdrag Granskning.

DJ-trion skapade ett så kallat brevlådeföretag på Brittiska Jungfruöarna 2009 via en förmögenhetsrådgivare i Schweiz, enligt Omni. Det är tomma bolag som man använder för att undgå att betala skatt i sitt hemland. Detta brevlådeföretag ägde rättigheterna till gruppens logotyp, namn och låtar och det gick inte att se omsättningen i företaget när SVT granskade detta.

Swedish House Mafias talesperson säger att uppgifterna stämmer angående att bolaget fanns men att de avslutade detta 2013. Men enligt uppgifter ska det så sent som 2017 fortfarande vara bandets tre medlemmar som står som ägare. Då under sina riktiga namn Axel Christoffer Hedfors (artistnamn Axwell), Sebastian Ingrosso och Steve A Josefsson (artistnamn Steve Angello).

LÄS OCKSÅ: MUSIKÅRET 2015: Terroristdåd som gled över in i musikens värld med skjutna konsertbesökare


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA