x

Första spellistan kurerad av döva personer har lanserats

Första spellistan kurerad av döva personer har lanserats

Apple Music har nu lanserat den första spellistan kurerad av döva personer. Du behöver nämligen inte höra varje ton eller textrad perfekt för att känna effekten av en låt och det finns flera sätt för döva personer att uppleva musikens magi, som till exempel genom att känna en vibrerande bas eller diskant genom kroppen.

De har även frågat fem döva spellistekuratorer om hur de upplever musik, vad musiken betyder för dem, vilka deras favoritlåtar är och varför.

– Jag har inte hört texten, men jag insåg snabbt av rytmen och beatet att den här låten var en av mina favoriter, och där är den än idag, säger Nico DiMarco, DJ, om Eminems Without Me.– Jag hörde den här låten för första gången när jag var 13 år, men utan att ha kunna höra orden kunde jag inte förstå vilken titeln eller artisten var. År senare spelades låten på en fest och jag lyste upp. Även om jag inte hörde texten var det coolt att jag fortfarande kände igen beatet, säger Jessica Flores, komiker om Luniz I Got 5 On It– Den här låten får mig att le, oavsett vad jag går igenom i livet. Den får mig att vilja dansa och njuta av livet i ett positivt ljus, säger Matt Maxey, grundare av DEAFinitely Dope om Kirk Franklins Brighter Day– Sean är en döv artist som skapar musik och jag älskar att dansa till hans låtar! Den här låten har ett fantastiskt beat, den inspirerar mig och får mig att känna att allt är möjligt, säger Savannah Dahan, artist, om Sean Forbes Little Victories– Jag älskar att höra Camilas röst. Den är så högt pitchad och tillfredsställande för mina öron, och jag kan tydligt höra vad hon sjunger då jag har memorerat texten genom att titta på musikvideon, säger Jacelyn Fincher, student, om Shawn Mendes & Camila Cabellos SeñoritaLyssna på hela spellistan på Apple Music här.

LÄS OCKSÅ: Magnus Uggla gör Johnny The Fucker

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA