x

Startar livescen på centralstationen

Startar livescen på centralstationen

Zound Stage är en ny livescen som sammanför olika artister på Zounds huvudkontor på centralstationen i Stockholm. Selma & GustafÄngie och Gnučči står på scen då de första konserterna går av stapeln den 14 oktober 18.00 och kommer att streamas live.

Zound är mest kända för sina hörlurar och högtalare för varumärken så som Marshall, Urbanears och Adidas. De har nu teamat upp med Jubel för artisbokningar och först ut är alltså Selma & Gustaf, Ängie och Gnucci.

– Vi vill att våra kontor ska vara en mötesplats för alla typer av artister och kreatörer, såväl akustiker, produktchefer, marknadsförare och ingenjörer som blivande och etablerade musiker, säger Jeremy de Maillard, VD på Zound Industries, i ett pressmeddelande.

Lokalerna som konsertsatsningen sker i var tidigare SJ:s huvudkontor. Den första konserten kommer att streamas live via hemsidan. Man har för avsikt att i framtiden bjuda in fler och fler till att närvara på plats.  

Selma & Gustaf är inga nykomlingar direkt. De har lanserat album och turnerat i Europa och Norden. Under 2021 släppte de singlarna Lady och Rooftop där deras ljudbild vuxit från jordnära americana till att innehålla såväl synthar som trumpet.

Ängie är artisten med ett ständigt sökande efter total frihet som lever med målet att bli större än Sverige. Hennes brinnande intresse för att skapa konst i olika former är det primära som ligger till grund för allt hon gör i sitt liv. Ana Rab, mer känd som Gnučči, är en rappare, sångerska, låtskrivare och inte minst performer som på kort tid etablerat sig med sin klubbmusik. Hennes musik är en kombination av pop, rap, dancehall, grime och house med hårda energiska beats.LÄS OCKSÅ: Petter väver ihop livsberättelsen med avskalad musik i föreställning


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA