x

Mystiska annonstavlor med 30 på får sin förklaring

Mystiska annonstavlor med 30 på får sin förklaring

Den 4 oktober kunde man se annonstavlor med siffran 30 skriven i gult på en grönaktig bakgrund i städer som London, New York, Dublin, Paris och Rom, och även på Adeles webbplats och sociala medier sågs numret med samma färg och typsnitt som i de tidigare nämnda städerna. Nu visar det sig att de spekulationer som florerade bland både fans och media, som gissade om en möjlig comeback, har bekräftats. Den nya singeln Easy On Me blir den första musikaliska utflykten från den engelska artisten sedan 2015, skriver NME.

Sångerskan och låtskriverskan har bekräftat att den nya singeln släpps fredagen den 15 oktober. Musikern har också delat en 21-sekunders video i svartvitt med instrumental musik. Singeln blir Adeles första musikaliska release sedan sitt tredje studioalbum 25 från 2015. Sångerskan släppte sitt debutalbum med titeln 19 2008. Sedan dess har hon släppt ytterligare två studioalbum, 21 2011 och 25 2015, och sålt över 120 miljoner skivor över hela världen.

Adeles andra album 21 har sålts i 31 miljoner exemplar världen över och är därmed det mest sålda albumet globalt sedan millennieskiftet. Musikerns tredje album 25 intar en fjärdeplats på listan.

Hon har också vunnit femton Grammy Awards och slagit flera rekord i Guinness Book Of World Records (hon slog bland annat Whitney Houstons soundtrack från filmen The Bodyguard när hon blev den kvinna som har legat etta längst på topplistan i USA) och gjorde ledmotivet för James Bond-filmen Skyfall 2012.

Det finns inte många detaljer om Adeles fjärde album än, men flera medier, inklusive NME, har tidigare skrivit att sångerskan enligt uppgift har arbetat med den amerikanska producenten och multiinstrumentalisten Raphael Saadiq på det kommande albumet. Saadiq har producerat musik för bland andra Whitney Houston, Mary J. Blige, Stevie Wonder och John Legend.

LÄS OCKSÅ: YouTube stänger ner R. Kellys konton


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA