x

Nu kan du önska liveartister genom dina Spotify-lyssningar

Nu kan du önska liveartister genom dina Spotify-lyssningar

Konserterna kommer tillbaka till nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm sommaren 2022. I ett samarbete med Spotify låter dem nu alla musikfans komma med önskemål på vilka artister de vill se till konsertsommaren 2022, baserat på sina egna Spotify-lyssningar.

Den 27 september 2019 stängde Miriam Bryant nöjesfältets konsertsommar. Sedan dess har tivolits konsertscener stått tysta och tomma. Men till sommaren 2022 är livemusiken äntligen tillbaka. Just nu pågår arbetet med att fylla sommarens line-up och för att få hjälp med förslag till artistlistan inför konsertrevanschen har Gröna Lund inlett ett samarbete med Spotify. På kampanjsajten Gronalund.withspotify.com ansluter man till sitt Spotifykonto, där ens egna toppartister kommer upp. Spotify utgår från dina mest spelade artister samt genrer och gör en kombinerad analys av dessa för att sedan ta fram ett resultat. Via kampanjsajten skickar man sedan in tipsen. Och har du tur kanske just en av dina favoritartister bokas till konsertsommaren 2022.

– Vi är glada över att vara med och möjliggöra den här unika möjligheten för fans att vara med och bidra till konsertsommaren på Gröna Lund! Förhoppningsvis får vi se helt nya stjärnskott på scenen tack vare samarbetet, så in och tipsa om dina topp-artister redan nu, säger Peter Myhrman, tf Nordenchef på Spotify, i ett pressmeddelande.

Mer information om hur man bokar biljetter eller vilka artister som kommer spela på Gröna Lund 2022 avslöjas allteftersom under senhösten och våren.

– Gröna Lunds konserter brukar alltid ha en bredd, det ska finnas något för alla. Därför ska det bli riktigt spännande att se vad vi får in för tips från Spotify-lyssnarna. Vi är otroligt taggade på att göra en rejäl konsertrevansch nästa år. Grönan Live 2022 ska bli en konsertsommar man sent kommer att glömma, säger Johan Tidstrand, programchef på Gröna Lund, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Snart kan du fira jul med Ed Sheeran och Elton John


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA