x

Tears For Fears släpper ny singel – tillkännager första skivan på 17 år

Tears For Fears släpper ny singel – tillkännager första skivan på 17 år

Tears For Fears, som inte har släppt ett album sedan 2004, har just släppt singeln The Tipping Point från sitt kommande album med samma titel. Roland Orzabal och Curt Smith, som utgör Tears For Fears, förekommer båda i den abstrakta musikvideon till låten, som bland annat är inspirerad av Orzabals avlidna fru. 

Albumet är det första från bandet på 17 år, skriver NME. Men trots det långa uppehållet har duon bibehållit sin arbetsdynamik.

– Innan allt gick bra med det här albumet så gick allt fel först, det tog flera år, men något speciellt händer när vi slår ihop våra huvuden. Vi har den här balansen - en push-pull-grej - och den fungerar riktigt bra, förklarar Orzabal om duons nya verk.

– När man har känt varandra så länge som vi har och har arbetat tillsammans så länge som vi har, finns det ett band som blir familjärt. Det skiljer sig från en vänskap och det skiljer sig från ett äktenskap. Det är bokstavligen som att det är din bror. Det är den typen av band som du inte riktigt kan bryta med. Det kan mycket väl falla sönder ibland. Man separerar i perioder, vilket jag också tycker är hälsosamt, verkligen. Men vi lyckas alltid hitta varandra igen till slut, tillägger Smith.

Tears For Fears debuterade på 80-talet med albumet The Hurting och hade stora framgångar 1985 med uppföljaren Songs From The Big Chair, som innehåller hiten Everybody Wants To Rule The World, som också har fått en pånyttfödelse på TikTok, där låten har använts mer än 11 ​​000 gånger. Låten har för närvarande över 600 miljoner streams på Spotify. Tipping Point blir duons sjunde album och släpps den 25 februari 2022.

Tipping Point-albumspårlistan:
1. No Small Thing
2. The Tipping Point 
3. Long, Long, Long Time
4. Break The Man
5. My Demons
6. Rivers Of Mercy
7. Please Be Happy
8. Master Plan
9. End Of Night
10. Stay

Deluxe CD bonuslåt:
1. Secret Location

Super deluxe edition CD bonuslåtar:
1. Let It All Evolve
2. Secret Location
3. The Shame

LÄS OCKSÅ: Robyn tilldelas hederspris


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA