x

Hör tidigare outgiven låt med Nick Cave och en symfoniorkester

Hör tidigare outgiven låt med Nick Cave och en symfoniorkester

Turnéaktuella Nick Cave har just släppt låten från 2013, Push The Sky Away, i en hittills osläppt liveinspelning med Melbourne Symphony Orchestra, skriver Uncut. Låten framfördes live som en del av evenemanget Film Music Of Nick Cave & Warren Ellis 2019, som ägde rum i Melbourne.– Jag har aldrig haft roligare på scenen än med MSO (Melbourne Symphony Orchestra, red.), sa Nick Cave om upplevelsen, citerad i Uncut, medan Warren Ellis kallade evenemanget en av de bästa konserterna i hans liv. Låten kommer att vara med på det kommande albumet, B-Sides & Rarities Part II, som kommer att släppas den 22 oktober.

Albumet innehåller 27 sällsynta och outgivna låtar från 2006-2020, inklusive de allra första inspelningarna av Skeleton Tree, Girl In Amber och Bright Horses. Det kommande albumet är sammansatt av Nick Cave och Warren Ellis, och är en uppföljare till B-Sides & Rarities från 2005, som också innehöll b-sidor och tidigare outgivna låtar.

Den nya samlingen kommer att släppas både som ett separat dubbelalbum och i en box-utgåva med 7 LP-skivor, med både B-Sides & Rarities och B-Sides & Rarities 2. Nick Cave och Warren Ellis turnerar för närvarande i samband med sitt gemensamma album Carnage, som släpptes i februari.

Nästa sommar ger sig Nick Cave ut på ännu en turné med sitt legendariska band The Bad Seeds. Det enda Sverigedatumet är på Way Out West-festivalen i Göteborg den 12 augusti 2022.

LÄS OCKSÅ: Paul McCartney beskyller John Lennon för att ha splittrat The Beatles


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA