x

Enbart ovaccinerade tillåts när konserter hålls av dansbandsduo

Enbart ovaccinerade tillåts när konserter hålls av dansbandsduo

När restriktionerna hävdes så kom debatten upp huruvida vaccinpass skulle införas i samband med detta. Där evenemang skulle kunna komma att kräva bevis på att man är vaccinerad för att kunna komma in. Detta har ännu inte genomförts men som ett svar på detta fenomen som finns utomlands i vissa länder och skulle kunna komma till Sverige, där ovaccinerade stängs utanför så har dansbandsduon Glories valt att göra det motsatta. De arrangerade en konsert där det kom ett 20-tal i publiken på Sturkö Folkets Hus i Karlskrona där enbart ovaccinerade var välkomna enligt SVT.

– Vi är inga vaccinmotståndare direkt, men vi känner att de är utstötta, säger Thomas ”Blomman” Broström, musiker, till SVT.

Thomas är inte själv vaccinerad och inte heller hans maka Caroline Broström som är de som utgör duon. Detta på grund av att de tycker att det "känns fel" trots att de inte är vaccinmotståndare. De menar också på att de följer alla rekommendationer som följer när man är ovaccinerad.

– Det känns som att man sätter de ovaccinerade åt sidan. Det är alltid de vaccinerade som får komma på evenemang. Redan på Jesu tid gick han till de utstötta och inte till de rikaste, och vi gör på samma sätt, säger Thomas Broström till SVT.

Smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö i Blekinge är inte nöjd med upplägget och tycker inte att folk ska gå på evenemangen. Duon vill dock förtydliga att de inte uppmanar till att avstå vaccinet men samtidigt kommer de att arrangera fler konserter för ovaccinerade. 

– Absolut inte, vi är inte ute efter några kommandon vad folk ska göra och inte göra. Vi är inga vaccinmotståndare, jag har själv tagit alla vaccin mot barnsjukdomarna och stelkramp och allt sådant. Men vi tycker att folk ska få välja själva utan att stötas bort av samhället.

LÄS OCKSÅ: Roger Taylor från Queen om vaccinskeptiker: "De måste vara okunniga och dumma"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA