x

Way Out West styr upp med festival – i en spårvagn

Way Out West styr upp med festival – i en spårvagn

Nu flyttar Way Out West in i kollektivtrafiken. Lördagen 13 november gör musikfestivalen ett gästspel ombord på en av Västtrafiks spårvagnar i Göteborg när de tillsammans arrangerar Way Out Västtrafik. Bland artisterna som uppträder finns Miriam Bryant, Little Dragon och Stella Explorer.

För att fira att restriktionerna har släppt och vardagen börjar återvända där man kan resa kollektivt igen, så arrangeras denna festival för att lyfta betydelsen av att fler väljer hållbara resor.

Ombord på en rullande spårvagn kommer artisterna Miriam Bryant, Little Dragon, A36, Jens Lekman, Stella Explorer och Raghd och Jelly Crystal att uppträda.

– Nu kan vi äntligen börja resa tillsammans igen och det vill vi fira med våra resenärer. Samtidigt vill vi påminna om att hur viktigt det är att vi nu börjar resa mer hållbart och tillsammans med Way Out West sätter vi strålkastarljuset på den frågan, säger Lars Backström, vd på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

På varje konsert ryms 40 personer och spelningarna kommer också att kunna följas kostnadsfritt via en livestream på Västtrafiks hemsida. Alla konserter startar och slutar på Marklandsgatan.

Way Out Västtrafik anordnas i samarbete med Luger, som bland annat startade Way Out West. Sedan starten 2007 har hållbarhet stått i fokus, något som fått mycket uppmärksamhet inte minst 2012 då festivalen valde att bli helt vegetarisk.

– Hållbarhet är alltid högst upp på vår agenda, och vi jobbar ständigt för att ligga i framkant globalt på den punkten. Vi vet att kollektivtrafiken är en nyckel i framtidens resande, så att få bjuda in till en musikfestival på en spårvagn känns helt magiskt, säger Patrick Fredriksson, arrangör och medgrundare av Way Out West, i ett pressmeddelande.

En av artisterna som kommer uppträda på festivalen är Stella Explorer, som vuxit upp i Göteborg.

– Vissa får en spårvagn döpt efter sig. Andra får ett gig på den. Mitt namn lär ha inspirerats av Marlon Brandos ’Stella!’ i filmen A Streetcar Named Desire. Cirklarna sluts, säger Stella Explorer i ett pressmeddelande.

Varje konsertbiljett kommer att kosta 34 kronor, lika mycket som en enkelbiljett på spårvagnen. Biljetterna släpps klockan 10:00 den 22 oktober och säljs via Ticketmaster.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA