x

Adele slår rekord med nya singeln – album på väg

Adele slår rekord med nya singeln – album på väg

I fredags släppte den brittiska världsstjärnan Adele nya singeln Easy On Me med tillhörande video. Den pampiga powerballaden är den första låten från hennes kommande album 30 som släpps den 19 november. Releasedatumet för albumet tillkännagav hon tidigare i veckan via sina sociala medier i ett personligt meddelande till sina fans där hon även skrev att hon äntligen är redo att släppa detta album.

Videon till Easy On Me spelades in i Quebec, Kanada förra månaden och Adele samarbetar ännu en gång med Cannes Grand Prix-vinnande regissören Xavier Dolan (Mommy, It’s Only The End Of The World). Början av videon utspelar sig i samma hus som Adele och Xavier spelade in videon till superhiten Hello.

– Jag hoppades ärligt talat att detta skulle hända. För mig finns det inget starkare än att kreatörer återansluter till varandra efter flera års mellanrum. Jag har förändrats. Adele har förändrats. Och det här är ett tillfälle att fira hur vi båda har utvecklats och hur vi också båda varit trogna våra käraste teman. Det är likadant, men ändå annorlunda, säger Xavier Dolan om samarbetet i ett pressmeddelande.Singeln Easy On Me har redan tagit över rekordet för flest lyssningar på Spotify under en dag. 

30 blir hennes fjärde studioalbum och uppföljaren till 25 som släpptes i november 2015. Albumet är producerat med hennes tidigare samarbetspartners Greg KurstinMax MartinShellback och Tobias Jesso Jr samt nya samarbetspartners som Inflo och Ludwig Göransson

Adele är en av vår tids största stjärnor med en röst som berört människor världen över. När Adele nu gör sig redo att släppa en ny skiva så gör hon det med en rad utmärkelser i bagaget. Hon har erhållit 15 Grammy Awards, 9 Brit Awards, 18 Billboard Awards, 2 IVOR Awards, 1 Golden Globe Award, 1 Academy Award och 5 American Music Awards. Bara i Storbritannien har hon sålt 11,5 miljoner album samt 48 miljoner sålda album världen över. Adeles tredje studioalbum 25 gick direkt in på förstaplatsen i Storbritannien när det släpptes, sålde 803,000 exemplar under första veckan och har sålt 12 gånger platina i stjärnans hemland. Även i USA gick albumet rakt in på förstaplatsen och sålde 3,38 miljoner första veckan. Nedräkningen till 19 november och släppet av 30 har officiellt börjat.

LÄS OCKSÅ: Smile släpper singel som gästas av Robyn


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA