x

Einár skjuten till döds – blev 19 år gammal

Einár skjuten till döds – blev 19 år gammal

Den 19-årige rapparen Nils Kurt Erik Einar Grönberg, med artistnamnet Einár, ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha skjutits till döds vid Hammarby Sjöstad i Stockholm.

– Han har träffats av flera skott och avled på plats när polisen gav första hjälpen tillsammans med ambulanspersonal, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen i region Stockholm, till Aftonbladet.

Det var 22:50 som polisen larmades till platsen då det hörts skottlossning. Väl på plats hittades en man skjuten vid en port. Räddningspersonal utförde hjärt- och lungräddning men den skjutne mannen, som av säkra källor är Einár, gick inte att rädda.

Man bekräftar även att dådet kan ha spelats in.

– Det kan finnas film att analysera. Vi har inhämtat filmerna från platsen som ska analyseras. Den analysfunktionen har varit igång sedan midnatt, säger Ola Österling till Aftonbladet.

Vittnen har sett två mörkt klädda personer som lämnade platsen där skottlossningen skedde och polisen söker nu fler än en kopplad till dådet.

– Vi har fått signalementsuppgifter på att de vi misstänker är fler än en, säger Ola Österling.

Stor med känslosam kommentar

På sociala medier strömmar kommentarerna in. Bland annat rapparen Stor har skrivit en längre hälsning direkt till Einár:

"Ingen ska behöva gå igenom det som dina föräldrar går igenom nu.
Hoppas att din död kan bli ett extra högt skrik för ALLA föräldrar som förlorar sina barn i den här meningslösa skiten folk håller på med. Det räcker. Du var för talangfull för att vi skulle hamna här. Inga pengar på jorden kan få tillbaka dig nu.
Vi kan inte ha det så här nått mer.
Vi måste börja ta hand om varandra bättre. Det finns inga sidor att välja de finns bara kärlek eller inte kärlek.
Mina tankar går till din familj.
Vi ses i nästa lillebroder, vila i frid"

Även popstjärnan Victor Leksell har publicerat en känslosam text riktad direkt till Einár:

”Fan Nisse min älskade vän. Det skulle inte sluta såhär. Jag vet att du ville bort bror. Vi pratade om att du ville köpa hus i Kungsbacka med familjen och du tillslut hade ändrat dig från att köpa Rolls Royce till att köpa en XC40 haha. Jag kände mig som en stolt storebror. Eller när vi är på Berns hotellrum och vi behöver gå och lägga oss men L&A står och hoppar till din osläppta låt. Bror fan asså det gör så ont i mig. När du och jag pratade fanns ingenting annat än skapandet och musiken. Vi ville att alla skulle få höra den fina jävla låten du och jag har gjort och försökt att få ut i ett år. Vi längtade efter att stå där på nån festival och få sjunga den tillsammans. Den Nisse som jag fick äran att lära känna var en varm och kärleksfull kille och det är så jag kommer minnas dig föralltid. Fan att det skulle bli såhär. Min älskade vän, Vila i frid. Vi ses på andra sidan.”

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av @victorleksell

Slog igenom stort med Katten I Trakten

Einár började göra sig ett namn redan 2016 men slog igenom ordentligt med låten Katten I Trakten, 2019. Musikvideons inledning tillägnas en vän som sköts till döds i Enskededalen i slutet av 2018. Rapparen skulle senare tilldelas P3 Guld-priset Årets låt för nyss nämnda singel.

Senare i år var det tänkt att Einár skulle ut på en turné tillsammans med Zara Larsson och Jelassi, med första datumet i Scandinavium, Göteborg, 19 november.

LÄS OCKSÅ: Einár död 19 år gammal – detta har hänt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA