x

Fuhr släpper debut-EP: "Mitt 5-stegs-program för att hantera sorgen och ensamheten"

Fuhr släpper debut-EP: "Mitt 5-stegs-program för att hantera sorgen och ensamheten"

Efter ett antal fristående singlar är det den 11 november dags för Nacka-sonen Fuhr att släppa sin debut-EP Goodbye. Det första smakprovet Words är en poplåt som visar upp en ny känslig sida av den pillemariska artisten.Du går från singelformat till EP-debut, hur har den kreativa fasen varit nu när du har fått jobba med ett annat helhetstänk?

– Jag har tänkt några extra vändor. Jag gillar historier och har strävat efter att göra EPn så sammanhängande som möjligt. Vi har gjort en seriebok som följer låtarna som jag är himla stolt över. Annars har det sett ut ungefär så som det brukar göra. Alltså att jag sitter med guran och kommer på någon kul melodi och tar det därifrån.

Första singeln från EPn är Words som är en desperat kärlekshistoria som är dansant och sentimental på samma gång. En poplåt med influenser av rock och en dos av Aviciis musikaliska universum.

– Det är en berättelse om en relation i slutskedet, eller den är nog snarare redan förbi. Texten kanske uppfattas som optimistisk, men enligt mina erfarenheter är det oftast redan kört när man frågande sjunger 'isn’t there a way to go?'. Ja, det är självupplevt kan man säga.

Fuhr är den 28-årige Nacka-sonen Tobias Fuhr. Han anlände som artist hösten 2020 och har sedan dess hunnit med sex singlar med skivbolaget Moonride Records. Även om text och musik går mot det lättsamma och fantasifulla ges även utrymme för allvar och hjärtesorg. På den kommande EPn Goodbye som släpps 11 november är Fuhr mer självutlämnande än tidigare och lyssnaren får lära känna honom på en ny nivå.

– I grund och botten handlar det om melodier som får en att känna, popmusik alltså. Och jag älskar popmusik, båda att lyssna och skapa det! EPn handlar om obesvarad kärlek, men också om ett slags lyft i självförtroendet och inte minst om melodier och arrangemang som man kan bli glad och peppad av. Jag ser inget egenvärde i att vara självutlämnande. Jag tycker dock att mina texter blir bättre om jag skriver om saker jag själv upplevt.

EPn berättar en historia om ett sista desperat försök att hålla kvar vid det som varit. 

Goodbye handlar om obesvarad kärlek och den känslomässiga storm den skapat. EPn har varit mitt 5-stegs-program för att hantera sorgen och ensamheten.

Använder du musik som terapi för dig själv?

– Jo, så är det nog. Musik är ett potent verktyg för att få utlopp för sina känslor. I mitt fall har den mer eller mindre hjälpt mig att gå vidare från den olyckliga kärlek jag upplevt senaste året. I titelspåret Goodbye sjunger jag 'goodbye I’m free' och det inger en härlig känsla som får mig på bättre humör. 

LÄS OCKSÅ: Kapten Röd ansluter sig till kampen mot fossilreklam


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA